Nu am renunța să ne răsfățăm copiii și părinții pentru nimic în lume. Dar continuarea acestei tradiții cu cealaltă jumătate a noastră pare din ce în ce mai lipsită de sens după o anumită vârstă, din păcate.

Argumentele „pentru” oferirea unui cadou pentru iubit

Merită din plin. Bine, ne-am săturat de aspectele comerciale și de prețurile exorbitante care transformă dragostea într-un troc. Da, e clar că suntem o societate de consum. E drept, uneori cadourile noastre nu sunt…foarte bine alese. Dar imaginează-ți că îl vezi pe iubitul tău într-un colț al canapelei, cu o mulțime de cadouri despachetate la picioarele lui, cele ale copiilor voștri, iar el, nimic, nimic. Doar pentru că ai decis că acum nu mai este cazul să îl surprinzi cu nimic! Sună a pedeapsa și sigur nu merită așa ceva!

O ocazie de a-l surprinde. Nu ne mai putem regăși în această desfătare a cumpărăturilor? Simțim că avem deja totul? Ei bine, da. Asta inseamnă că nu ar trebui să-i mai oferim absolut nimic? Ce se întâmplă dacă în schimb revizuim lista de alegeri de cadou pentru iubit? În loc de un obiect, oferim un simbol. O experiență, un scop, o realizare… Există o mie și una de modalități de a-l surprinde pe cel drag și a fi original în același timp.

Întotdeauna vrem să-l mulțumim. Dându-i cadoul tău, îi transmiți că te-ai gândit la el. Și nimeni niciodată nu se va sătura de acest mesaj. Chiar și după toți aceșți ani de cuplu, chiar dacă semnificația profundă a unor sărbători a fost puțin deplasată către aspectul comercial, chiar dacă tindem să ne agățăm de anumite stereotipii, important este mesajul de dragoste din spatele unui cadou pentru iubit. Nu se poate fără!

Argumentele „contra”

Nu mai face greșeli! Nu o s-o nimerești niciodată la fel de bine ca atunci când îți cumperi ceva pentru tine. Poate că te-ai tot gândit de-a lungul timpului la ce cadou pentru iubit ar fi mai potrivit. Și, să recunoaștem, și el. Poate că este timpul să fii rezonabilă. Să încetăm să ne mai facem cadouri inutile.

Moș Crăciun nu există. Și totuși, continuăm să ne prefacem că un spiriduș a trecut pe lângă șemineul nostru în seara zilei de 24. Haide, știți amândoi că le-ați cumpărat împreună! Operațiunea nu mai este un secret. Și nu mai e cazul să inventați magia acolo unde nu este.

Aveți lucruri mai bune de făcut! Sărbătoriți Crăciunul ? Minunat! Vă întâlniți, împărtășiți bucuria, vă aranjați cât mai frumos, este un moment de împlinire. De ce să fii stresată de alegerea potrivită a unui cadou pentru iubit? Pe de altă parte, ce rost are să consumăm, să acumulăm atunci când împărțim dulapuri care sunt deja (prea) pline de ani de zile? În schimb, să ne deschidem către ceilalți. Împreună, să îi facem pe alții fericiți, mai puțin răsfățați decât noi. Să ne implicăm într-o asociație, de exemplu. Este o acțiune caritabilă care cu siguranță ne va aduce multă mulțumire ce durează mult mai mult decât câteva secunde necesare pentru a deschide un cadou fistichiu.