În cazul unei avarii grave sau a unui accident care are ca rezultat imposibilitatea deplasării vehiculului, este necesar să apelați la o tractare profesională. Urmăriți diferitele criterii care trebuie luate în considerare pentru a defini costul serviciului de tractări auto.

Pe cine să suni pentru a tracta o mașină dacă ești din Iași? Mai multe posibilități sunt disponibile pentru șofer în funcție de locul în care este parcată mașina lui. Dacă s-a defectat în apropierea casei sale, poate suna un vecin sau un prieten pentru a-și remorca vehiculul. Dacă este necesar, se recomandă să contactați un serviciu de Tractări Auto Iași obișnuit sau cel mai apropiat mecanic auto.

Dacă autovehiculul a rămas blocat pe o bandă de urgență, este indicat să contactați asigurătorul dumneavoastră în cazul în care accidentul a fost provocat de o terță persoană. Compania de asigurări este responsabilă pentru direcționarea șoferului către un service auto autorizat.

Mașina este blocată pe autostradă? Înainte de a apela la un serviciu de tractări auto din județul Iași, plasați vehiculul pe banda de urgență. Aprindeți luminile de avarie, îmbrăcați-vă vesta galbenă și coborâți din vehicul pentru a poziționa triunghiul de avertizare. Ca o reamintire, vesta și triunghiul sunt obligatorii la bordul oricărui vehicul.

Pentru a beneficia de remorcare pe autostradă, este, în principiu, obligatoriu să folosiți punctele de apel de urgență, mai degrabă decât un telefon mobil personal. Într-adevăr, acestea sunt geolocalizate și vă pun în legătură cu compania de autostrăzi. Acestea vă vor facilita localizarea și vor aduce mai repede un service autorizat. Terminalele de urgență puse în funcțiune vă permit să contactați cea mai apropiată companie de tractări auto cu activitate în orașul Iași. Este de remarcat faptul că vehiculele moderne sunt de obicei echipate cu un eCall. Este un dispozitiv de apel de urgență la bord care poate fi declanșat manual sau automat.

În cele din urmă, în timp ce așteptați sosirea persoanei care se ocupă de tractări auto, întoarceți-vă și așteptați suficient de departe de mașina dvs. avariată. Chiar și pe vreme rea, nu rămâneți în vehicul!

Care ar fi prețul unui serviciu de tractări auto?

Tarifele percepute variază de la un serviciu la altul. Ele depind de mai multe criterii:

Tipul de drum pe care este blocat autoturismul (autostradă, drum național, drum județean etc.);

Condiții climatice ;

Durata și intervalul orar al intervenției (se așteaptă o creștere de aproximativ 40% pentru o operațiune care se desfășoară noaptea, în weekend sau într-o zi de sărbătoare legală);

Distanța de parcurs.

Prețul pentru tractarea unui vehicul poate porni de la 100-150 de lei (distanță mai mică de 10 km) și poate ajunge și la câteva sute de lei în funcție de criteriile menționate anterior.

Cine trebuie să plătească costurile unui serviciu de tractări auto?

În cazul unui accident cauzat de un terț, cheltuielile sunt acoperite de compania de asigurări, dar în anumite condiții de distanță. Același lucru este valabil și în cazul în care proprietarul a încheiat un contract de asigurare care acoperă costul asistenței auto în defecțiune. În cazul unei avarii care are ca urmare imposibilitatea deplasării autoturismului la o distanță mai mare de 50 km de locuința acestuia, cheltuielile suportate de șofer nu se returnează.