La fel ca mulți oameni, aveți o fobie puternică și ați dori să evitați contactul cu medical stomatolog. Acesta este motivul pentru care trebuie să vă străduiti să vă întrețineti dinții în cel mai bun mod posibil. Dar, de asemenea, pentru a preveni toate bolile care vor fi primele cauze majore ale unei întâlniri cu medicul dentist din Iași. Cu toate acestea, se recomandă insistent un control anual pentru a verifica starea sănătății bucale. Și pentru a îmbunătăți igiena dinților dvs. prin îndepărtarea tartrului de pe dinți.

Ce este un detartraj dentar?

Un detartraj dentar efectuat în Iași este esențial pentru a minimiza orice risc de gingivită, boală parodontală, carii și halitoză (respirație urât mirositoare). Constă în îndepărtarea formării tartrului prezent deasupra și dedesubtul țesutului gingival. Detartrajul dentar va avea drept rezultat crearea unei suprafețe netede, curate și strălucitoare a dinților tăi.

Detartrajul, în prezența tartrului subgingival, ar trebui apoi combinat cu tratamentul parodontal pentru a trata osul și gingia care sunt întotdeauna deteriorate în acest caz. Un detartraj în Iași nu trebuie confundat cu o albire a dinților, aceasta vă va permite doar să găsiți nuanța naturală a smalțului dvs. dentar.

Cauzele formării tartrului

Tartrul este mineralizarea plăcii dentare. Este localizat în principal la nivelul incisivilor inferiori (partea limbii). Cu toate acestea, poate fi găsit și pe părțile interdentare ale gurii și pe suprafețele exterioare ale dinților, adesea în cazul unei igiene orale deficitare. Culoarea tartrului poate varia de la alb la maro.

Contrar a ceea ce cred mulți, tutunul nu este cauza apariției tartrului, dar înnegrește dinții și slăbește gingia (intoxicată de nicotină) prin creșterea riscului de boală parodontală.

Placa dentară este acumularea de toxine (zaharuri, acizi și microorganisme) cauzate de mesele bogate în grăsimi și zahăr. Periajul dentar regulat ajută la îndepărtarea plăcii. Cu toate acestea, în ciuda unei bune igiene dentare, unele locuri rămân dificil de curățat, lucru care va favoriza întărirea și îngroșarea plăcii dentare. Acesta va fi în cele din urmă rezultatul formării tartrului. Frecvența cu care se dezvoltă tartrul variază de la persoană la persoană, în funcție de metoda de igienă adoptată și de intensitatea producției de salivă. Saliva este un element esențial natural împotriva eliminării bacteriilor.

Care sunt soluțiile pentru îndepărtarea tartrului?

Pentru a recăpăta dinții puternici și sănătoși, eliminarea completă a tartrului prezent este esențială. Numai profesioniștii din domeniul sănătății orale (medic dentist) vor putea practica această procedura inofensivă cu echipamente conforme.

Pentru a contribui la longevitatea dinților, este imperativ să apelați la un detartraj al dinților în mod regulat pentru a minimiza orice risc de probleme dentare. Pe termen lung, orice neglijență va avea un impact mare asupra sănătății dvs.

În concluzie, procedura de detartraj dentar nu trebuie luată în ușor. După cum am văzut mai sus, consecințele formării tartrului vor fi declanșatorii unui număr mare de boli care pot merge până la pierderea dinților. Prin urmare, ar fi păcat să renunțați la o simplă vizită anuală la dentist, pentru îngrijire obișnuită și nedureroasă care va contribui la vitalitatea dinților. În plus, tratamentul unei boli dentare va fi mult mai costisitor și va necesita mai multe vizite pentru a va vindeca.