Camera de Comert si Industrie Romania-Algeria anunta proiectele si oportunitatile fara precedent din Algeria
Extinderea relatiilor comerciale si economice intre Romania si Algeria si exploatarea oportunitatilor de afaceri aparute in actualul context algerian, vor face obiectul conferintei de presa organizate la sediul Camerei de Comert si Industrie Romania-Algeria, care va avea loc joi, 30 mai incepand cu orele 11.00.
In urma programului presidential care a fost adoptat in Algeria, a fost alocata suma de 24.248 de miliarde de dinari algerieni.Suma este segmentata pe constructii, infrastructura, dezvoltarea resurselor umane, agricultura, imbunatatirea serviciului public, sanatate, combaterea somajului, educatie, energie, cercetare stiintifica, tehnologii de comunicare, cultura.
‘’Este un moment extrem de prielnic pentru a extinde relatiile economice intre tarile noastre si mediile noastre de afaceri.Considerand anii terorismului care din punct de vedere economic si social au dat tara noastra cu mult inapoi fata de alte tari africane, Algeria in ultimii ani de cand piata s-a stabilizat, a recuperat intr-o maniera excelenta, inregistrand cresteri anuale semnificative si are o oferta generoasa pentru investitorii straini ’’spune D.na Nadjet Karabernou Paduret, Presedinta CCIR-A.
Companiile romanesti sunt binevenite in Algeria pentru a contribui la dezvoltarea domeniilor mentionate in programul prezidential, la participarea in implementarea proiectelor de infrastructura care includ constructia de cartiere de locuit, constructia de cai ferate cu 17 linii feroviare pe o suprafata de 6000 de km, construirea de noi autostrazi si drumuri nationale, construirea a 8 aeroporturi noi si reabilitarea si modernizarea a 3 aeroporturi existente, finalizarea lucrarilor de metropolitana din capitala Alger, linii de tramvaie in 14 localitati. Poporul roman este apreciat in Algeria si datorita faptului ca intre anii ’70 di ’80 au fost foarte multi profesionisti romani care au lucrat in tara, printre care profesori romani care au predat pe teritoriul tarii atat in scoli cat si in institutiile de invatamant superior si aproape toti cetatenii au avut privilegiul de a studia cu magisterii romani.
Ne exprimam convingerea ca aceasta conferinta de presa va deveni o platforma de a comunica corect intreprinzatorilor romani oportunitatile si facilitatile pe care le ofera piata de afaceri si statul algerian in actualul context geo-politic.
Vor lua cuvantul D.na Nadjet Karabernou Paduret, Presedinta CCIR-A si D.na Gabriella Pascaru Bisi, director de comunicare a CCIR-A.
La incheierea prezentarii proiectelor si oportunitatilor, vom raspunde intrebarilor presei, apoi CCIR-A invita stimata presa la o mica degustare de produse algeriene.
Pentru informatii suplimentare, va rog nu ezitati sa ne contactati si totodata, va rugam sa ne confirmati prezenta dumneavoastra la eveniment. Eveniment excluziv pentru presa !

Prof.MA Gabriella Pascaru Bisi
Director Comunicare CCIR-A
CEO&Co-Founder Tycoon Communication
Str Elena Vacarescu 98 UVX Herastrau Corp B apt 10
Gabriella.pascaru@yahoo.it
gabriella@ccir-a.ro
0721 640 384
021 222 1446
www.ccir-a.ro – site in constructie !