Titlul articolului nu se refera in mod paricular la un singur tip de suprafata artificiala aparuta, ci la noua generatie de suprafete dezvoltate ce au generat o explozie si o revolutie a acestor suprafete, permitandu-le patrunderea in lumea sportului si a peisagisticii.

Ultimul deceniu este caracterizat printr-o evolutie tehnologica uluitoare, iar aceasta evolutie nu a ocolit si domeniul materialelor constituente ale gazonului artificial. Fabricat, in general ,din polietilena si polipropilena, noile suprafete au perfectionat aceste suprafete, facandu-le extrem de atractive din punct de vedere al costurilor de intretinere si avantajul utilizarii in conditii foarte bune pe o perioada indelungata, fara a va face griji cu privire la fenomele meteo extreme ce ar putea afecta firul de iarba.

Tot datorita evolutiei tehnologice, suprafetele sintetice au devenit particularizate in functie de destinatia pentru care vor fi folosite, pentru a da un randament si o satisfactie a clientului/ clientilor cat mai mare.  S-au dezvoltat suprafete speciale pentru fotbal, tenis, multisport sau golf cat si covoare ce urmeaza a fi amplasate in scop decorativ. Gazonul artificial decorativ se imparte si el, in subcategorii, variind in functie de amplasarea fizica a sa: restaurante, centre comerciale, cafenele sau imobile.

Oricare ar fi conjunctura pentru care ati avea nevoie de un gazon artificial, trebuie stiut faptul ca prezinta aceleasi avantaje in materie de cost si rezistenta in timp, ramanand la latitudinea dumneavoastra sa  va alegeti tipul de suprafata ce vi se potriveste. De retinut faptul ca, desi va scuteste de orice fel de intretinere, sunt cateva sfaturi de care ar trebui sa tineti cont pentru a maximiza cat mai mult durata de utilizare optima acestei suprafete.  In acest sens, dar si cu privire la orice alta informatie legata de viitoarea suprafata din gazon sintetic, va recomandam colaborarea cu Alcatrans. Noi va vom oferi informatii complete despre orice tip de gazon si modul de intretinere pentru a-l mentine in cele mai bune conditii de utilizare.