Provocari noi si surprinzatoare apar atat in ​​viata de zi cu zi, cat si in afaceri. Daca ai luat deja decizia de a te muta sau de a-ti extinde vanzarile pe canalele online, exista un factor extrem de important care ar trebui luat in considerare.

Ambalajul nu este doar ceea ce pare la prima vedere. Desigur, sarcina principala este sa iti livreze produsele in siguranta catre client. Dar acesta este singurul lor rol?

Merita luat in considerare de unde provine reputatia unor companii precum Levi’s, Apple sau Zalando. Unul dintre motive este ca acorda o mare importanta calitatii produsului, dar si brandingului, adica tuturor comunicarilor de marca si crearii increderii in relatia cu clientul.

Nu fara motiv, marcile mentionate mai sus acorda o mare importanta ambalajelor. Aceste firme satisfac nevoile clientilor si iti permit sa trimiti produsul in acelasi ambalaj. La randul sau, Apple produce cutii de carton solide care comunica calitatea premium a produsului vandut, sub sloganul: ”Vindem cel mai bun produs de pe piata in cele mai bune ambalaje”. Apple este, de asemenea, un pionier al designului minimalist, care devine o tendinta de frunte in industria ambalajelor.

Importanta ambalajului?

Dupa cum am spus in introducere, multe companii cunoscute acorda o mare importanta acestui design de ambalaj, in care isi livreaza produsele catre clienti.

  • Ambalajul ar trebui sa faca o prima impresie memorabila

Trimiterea produsului in ambalaje de inalta calitate este un mod simplu de a castiga inima clientului chiar inainte de a vedea produsul achizitionat. Prin utilizarea fotografiilor de pe ambalaje pe retelele de socializare, acestea devin un element vizual important al intregului brand.

  • Ambalajul adecvat este valoarea adaugata a produsului tau

O cutie unica si atenta evoca starea de asteptare si il face pe client sa se gandeasca: „grozav, am ceva mai mult decat credeam. Prin urmare, este un fel de surpriza care influenteaza starea si perceptia produsului tau. Multi clienti cred, de asemenea, ca ambalajul unic creste valoarea produsului in sine.

  • Ambalajul iti protejeaza produsul

Este alegerea unui ambalaj bun care are un impact semnificativ asupra sigurantei produselor tale in procesul de livrare. La randul sau, acesta este unul dintre factorii cheie care influenteaza satisfactia clientilor.

  • Ambalarea este o modalitate de a exprima identitatea marcii

Designul ambalajului tau este o oportunitate unica de a construi recunoasterea si identitatea vizuala a propriei marci.

Cum sa alegi ambalajul potrivit pentru produsele tale?

Atunci cand alegi ambalajul potrivit pentru propriile produse, merita sa ai in vedere:

  • Mod de constructie si materiale

Desi multe companii inca folosesc plastic , piata ambalajelor a evoluat semnificativ catre solutii mai ecologice. Deci alegi materialul, te gandesti la produsul tau – este delicat si necesita o protectie speciala? Este usor sau mai degraba greu? Va rezista materialul rigorilor de livrare?

Designul este, de asemenea, de o mare importanta. Acesta va decide cat de eficient va fi momentul despachetarii si va stabili, de asemenea, daca cutia poate fi folosita de multe ori.

  • Este forma cutiei standard sau rara si neobisnuita?

Acestea sunt intrebarile de baza pe care ar trebui sa le pui inainte de a lua primele decizii. Daca produsul tau este fragil, este posibil sa aiba nevoie de securitate suplimentara la livrare.