team building prin vertical adventure

Si cum poti remedia aceste probleme prin team building

Astazi, se observa existenta mai multor tipuri de echipe – datorita modului in care acestea sunt construite sau opereaza insa, foarte adesea, apar intarzieri sau dificultati considerabile in atingerea obiectivelor propuse. Principalele probleme sunt legate de lipsa colaborarii si comunicarii. Trebuie, deci, sa amintim cele trei tipuri de echipe: traditionale – toti membrii  sunt in aceeasi locatie; distribuite – oamenii lucreaza separat si se intalnesc rar (valabil in web design, arte grafice, software, in special; combinate – un amestec al celor doua, mentionate mai sus.

Oricare din acestea au trecut sau pot sa treaca prin anumite probleme. Le vom enumera in randurile urmatoare, iar la final, daca tu consideri ca ai nevoie de ajutor in acest domeniu, viziteaza www.verticaladventure.ro pentru programe de team building personalizate pentru echipa ta.

1. Lipsa unui orar si a unor programari clare. Toate proiectele au nevoie de termene realiste de realizare, pentru ca totul sa decurga normal.

2. Lipsa unor scopuri clare si realizabile

3. Lipsa stabilirii unui project manager, in termeni cat mai clari. Sarcinile nu trebuie sa ramana in aer, insa nici sa aiba prea multe persoane responsabile (pentru acelasi lucru)

4. Lipsa unor directii clare – pentru acest lucru poate fi vinovata in special conducerea echipei. Documentarea si publicarea fiecarei intalniri, online, poate fi un lucru foarte benefic

5. Lipsa informatiilor clare

6. Probleme si lacune in comunicare.

7. Probleme de colaborare

8. Lipsa verificarilor si a rapoartelor

9. Probleme in ce priveste responsabilizarea si asumarea deciziilor

10. Lipsa rasplatirii celor care se descurca foarte bine ori obtin rezultate excelente. Acest lucru trebuie cunoscut de echipa, in mod public, precizandu-se clar motivele si faptul ca si altii pot sa  ajunga in acelasi loc.

11. Lipsa documentarii – fiecare proiect are nevoie de o astfel de etapa. Exista unelte si aplicatii online ce pot  sa ajute enorm de mult in acest proces.

Fiecare echipa, indiferent de modelul sau organizational, de marime, se confrunta cu unele din aspectele prezentate mai sus. Cel mai adesea, conflictele personale pot duce la probleme de comunicare si colaborare. Folosirea unui program special configurat poate fi solutia de care e cu adevarat nevoie. Pentru ajutor profesional, orice firma, companie, organizatie sau echipa sportiva poate sa apeleze la solutiile de outdoor team building oferite de Vertical Adventure. Afla mai multe detalii aici si asigura-te ca niciunul din aspectele mentionate mai sus nu iti vor scapa !