Zeolitul este un mineral extrem de apreciat astazi in medicina alternativa pentru proprietatile sale terapeutice, insa efectele benefice ale acestuia se cunosc inca din cele mai vechi timpuri. Astfel, acesta este un mineral aluminosilicat ce s-a format cu milioane de ani in urma, prin interactiunea dintre apa de mare si lava fierbinte emisa de vulcani.

Denumirea zeolit semnifica „apa care fierbe”, fiind data de catre mineralogul suedez Axel Frederik Cronstedt.  Cu toate ca a fost utilizat in medicina indiana, chinezeasca si cea populara ruseasca de mii de ani, proprietatile sale au fost puse din nou in valoare atunci cand a avut loc accidentul nuclear de la Cernobil.

Cu ajutorul acestui mineral, pentru a ajuta oamenii sa elimine din organism metalele grele si materialele radioactive, facand astfel posibila prevenirea cancerului si a leucemiei. Cercetarile efectuate au demonstrat capacitatea mineralului Zeolit de a distruge celulele canceroase si de a stimula productia de celule ale sistemului imunitar.

Utilizarea mineralului Zeolit contribuie la prevenirea afectiunilor canceroase, cat si a celor tumorale in general. Acest mineral detine capacitatea de a elimina din organism substantele cancerigene, insa detine si proprietati imunostimulatorii, motiv pentru care sprijina organismul in eliminarea celulelor maligne.

Totodata, Zeolitul se poate administra intern fara sa fie pusa in pericol sanatatea organismului, prin administrarea interna putand fi ameliorate diferite forme de cancer ale pielii, iar extern se poate utiliza prin aplicarea pe zonele afectate.

Alaturi de efectele anticancerigene ale acestui mineral, se cunosc si proprietatile sale antioxidante, iar daca se administreaza Zeolit cu scopul de a favoriza eliminarea toxinelor din organism, atunci este indicat consumul unei cantitati mai mari de sucuri proaspete de legume. Astfel, se pot consuma sucuri proaspete de morcov, patrunjel, sfecla, telina, urzica, alaturi de cereale fierte.

Exista cercetatori care considera ca prin administrarea mineralului Zeolit este favorizata declansarea mortii programate a celulei maligne. De asemenea, studiile clinice efectuate in spitalele din Cuba au dovedit efectul de ameliorare al mineralului asupra ameliorarii infectiilor intestinale si a diareei.

Prin administrarea mineralului Zeolit se normalizeaza flora bacteriana a intestinului si sprijina organismul impotriva virozelor ce afecteaza tubul digestiv, asigurand si reducerea inflamatiei la nivelul intestinului, alaturi de volumul si fetiditatea gazelor. In acelasi timp, Zeolitul ajuta la ameliorarea simptomelor direroase in cazul de hipersectie acida sau mucoasa gastrita lezata.

O alta proprietate a mineralului Zeolit consta in stimularea productiei de celule ale sistemului imunitar, conform unui studiu efectuat intr-o policlina particulara din Germania. Prin acest studiu s-a demonstrat cresterea productiei de celule ale sistemului imunitar si cresterea rezistentei organismului in fata infectiilor, favorizata in urma administrarii  mineralului Zeolit.

In ceea ce priveste hepatita virala, studiile de medicina experimentala au dovedit proprietatile hepatoprotectoare ale mineralului Zeolit, existand cazuri de pacienti cu hepatita virala C, care si-au imbunatatit starea de sanatate in urma administrarii mineralului Zeolit.

Proprietatile curative ale mineralului Zeolit sunt nenumarate, motiv pentru care este utilizat cu incredere de catre persoanele care doresc sa isi imbunateasca starea de sanatate a organismului si sa previna aparitia afectiunilor specifice societatii moderne de astazi.