Motocoasele sunt unelte de mare ajutor in orice gospodarie bine intretinuta. Desi exista si motocoase electrice, se considera ca, in general, cele care functioneaza pe baza de carburant sunt mai eficiente. De la arealuri suburbane pana in zone rurale, aceste utilaje sunt din ce in ce mai des intalnite, mai ales in sezonul cald, cand buruienile si gazonul invadeaza terenurile.
Ce se intampla, insa, atunci cand motocoasa ta nu mai porneste? Unele persoane decid sa mearga la un centru de reparatii, pe cand altii renunta cu totul la unealta, pentru a-si cumpara alta noua. Cu toate acestea, nu trebuie sa fii un tehnician priceput pentru a-ti schimba singur piesele de la motocoasa. Astfel, daca ai nevoie de noi piese si accesorii pentru unealta ta, precum carburator motocoasa, bujii, hamuri sau fire noi, intra pe www.generalmotor.ro si descopera cele mai avantajoase oferte de pret!
Asadar, inainte sa iti achizitionezi un nou model, poti verifica cateva dintre piese. Inainte de toate, verifica filtrele de aer si bujiile, curatandu-le de orice murdarie acumulata. Daca acest lucru nu rezolva problema, este posibil sa existe o defectiune la carburatorul de motocoasa. Aceasta piesa are nevoie de mentenanta regulata, precum si de ajustari frecvente. Alaturi de murdaria acumulata, de la particulele de fum si praf si aer, uneori suruburile de ajustare se pot deregla de la vibratiile carcasei.
Ce este un carburator de motocoasa?
Motorii in doi si patru timpi sunt echipate cu un dispozitiv special, care amesteca benzina si aerul pentru o combustie eficienta. Aceasta piesa este cunoscuta drept carburator de motocoasa. Atunci cand aerul patrunde in carburator, este “tras” pe o teava ingusta in interiorul carburatorului. In acelasi moment, un mic furtun pulverizeaza combustibilul, creand acea combustie interna care genereaza putere.
Asadar, primul pas in reglarea sau schimbarea carburatorului implica deschiderea filtrului de aer si curatarea murdariei acumulate. Dupa acest pas, verifica functionalitatea bujiei. Nu in ultimul rand, daca motocoasa nu a mai fost folosita de mult timp, poate combustibilul este prea vechi. Dreneaza benzina veche si inlocuieste-o cu combustibil nou. Daca dai drumul la motor, insa nu ai parte de rezultate, este timpul sa inlocuiesti sau sa incerci sa ajustezi carburatorul de motocoasa.
Cum ajustezi carburatorul la o motocoasa?
Pentru acest lucru, vei avea nevoie de o surubelnita cu cap plat. Localizeaza cele doua suruburi de ajustare, care sunt notate de regula cu HI si LO, pe partile laterale ale motocoasei. Strange-le pe ambele pana la capat. Apoi, da drumul la ambele cu o rotatie completa (in sensul invers al acelor ceasornicului) si da drumul la motor.
Daca motorul porneste, dar simti ca incepe sa “bolboroseasca”, inseamna ca primeste prea mult combustibil de la carburator. Tinand motorul pornit, roteste surubul notat cu LO in sensul acelor de ceasornic, cu cate un sfert de rotatie, pana cand zgomotul se domoleste. Apoi, tureaza motorul la maximum, pentru a ajusta si surubul notat cu HI, in aceeasi maniera descrisa anterior.
Dupa ce ai urmat corect acesti pasi, insa motorul inca mai scoate sunete necaracteristice sau se opreste, este posibil sa se fi defectat carburatorul. Asadar, intra pe www.generalmotor.ro, de unde poti achizitiona noi carburatoare de motocoasa, la cel mai competitiv pret de pe piata! Intra pe site, descopera oferta completa si comanda online, pentru livrare oriunde in tara!