Oare ce sa schimbat in domeniul IT intre 2019 si 2021 ? Cum au evoluat companiile de IT si cum a influentat pandemia acest segment ?

Conform G4media statisticile arata cam asa:

 • Firmele mici de IT din Cluj înregistrează o creștere de 15% în rândul angajaților în 2021 față de 2019, în timp ce București arată o creștere de numai 1,5%
 • Companiile medii de IT din România arată o creștere de 11% în Cluj și 13% în București.
 • Marile corporații de IT prezente pe piața din Cluj înregistrează creșteri semnificative în 2021. Cu 57% mai mulți angajați decât în 2019
 • LinkedIn – un mediu online pentru noi oportunități

Când vine vorba de companiile mici de IT din Cluj, numărul angajaților a crescut semnificativ din 2019. Datele arată că în 2021 au fost cu 3,5% mai mulți decât în 2020 și cu 15% mai mulți decât în 2019.

Nu același lucru se poate spune însă și despre cele din București. S-a înregistrat o scădere de 0,4% în 2021 față de 2020, în rândul angajaților din cadrul acestor firme.

 • Companiile medii de IT din țară arată o creștere de 11% în Cluj și 13% în București.

Datele companiilor de IT din Cluj care au între 50 și 100 de angajați au arătat o creștere de aproximativ 11% din 2019 până în prezent.

O evoluție se observă și în cazul companiilor din București, unde avem o creștere de aproape 13% pe piața de muncă în IT.

Daca vine vorba de judetul Arges, lucrurile stau la fel de bine si aici! Conform datelor de la registrul comertului cresterile au fost destul de mari in anul 2020 pentru firmele din domeniu online fie ca este vorba de o firma mica sau o firma mult mai mare!

Conform termene.ro una din cele mai cunoscute firme din Arges care ofera servicii dindomeniul IT este firma SC ADAD Company 365 SRL si a avut o crestere de aproximativ 10% fata de 2019. Pentru anul 2021 perspectiva este si mai optimista insa rezultatele vor fi disponibile anul viitor.

Cu o vasta experienta in crearea unui website de prezentare sau magazin online firma va poate oferi servicii de calitate si pentru alte domenii din domeniul IT cum ar fi:

 • Implementare de sistem de rezervari online
 • Servicii SEO pentru promovarea unui website
 • Mentenanta si adminitrare online
 • Gazduire web pe servere de calitate
 • Rezervare domeniu web cu extensia .ro, .com sau orice alta extensie
 • Traduceri pagini web si implementare de module multi languages.
 • Impementare modul GDPR
 • Etc..

Conform Firme365, unul din cele mai cunoscute portaluri de promovare online, Firma SC ADAD Company 365 practica preturi mai mult decat rezonabile atat pentru realizarea unui website de prezentare cat si pentru realizarea unui magazin online cu toate functionalitatile dorite de catre client.

Este important atunci cand apelati la o firma de IT pentru crearea unui website, sa lucrati cu o firma care are suficienta experinta pentru a rezolva toate problemele care pot aparea!

Chiar daca lucrurile par destul de simple in ziua de astazi, foarte multi inca se blocheaza la un anumit punct si in final apeleaza la o firma cu experienta pentru a rezolva problemele tehnice.

Inca un aspect de care trebuie sa tineti cont, cresterea in acest domeniu se bazeaza extrem de mult pe colaborari de succes intre cei care fac SEO si cei care se ocupa de realizarea unui website!