A 4a ediție a Festivalului de Scurtmetraj Balkans Beyond Borders (BBB) “Reinventing Bridges” vine la București de pe 11 pe 13 octombrie, cu sprijinul European Fund for the Balkans. Proiecțiile de filme și celelalte activități ale Festivalului au loc la Muzeul Țăranului Român – sala de cinema Horia Bernea, și la Clubul Țăranului Român.
În fiecare zi, de la ora 6, vor fi proiectate filmele preselectate din competiție, urmate de petrecere cu DJ Dragoș Rusu și concert live cu Steaua de Mare (pe 13 octombrie).
Anul acesta tema festivalului este rescrierea trecutului și reinventarea viitorului Balcanilor.
Juriul care va alege câștigătorul este compus din Ada Condeescu (România) în calitate de președinte, Effi Weiss & Amir Borenstein (Israel) și Gergana Doncheva (Bulgaria). Ada Condeescu a debutat în filmul lui Florin Șerban “Dacă vreau să fluier, fluier” (Ursul de Argint la Berlinala 2010), iar anul acesta a fost selecționată la programul Shooting Stars pentru cei mai buni tineri actori din Europa. Mai multe informații despre membri juriului găsiți aici.
Comisia de preselecție este formată din directorul artistic al festivalului, Adela Demetja (Albania), Sabir Kanaqi (Muntenegru), Dimitra Gjica (Albania) și Yanna Varbanova (Bulgaria).
Decernarea premiilor și ceremonia de închidere vor avea loc pe 13 octombrie. Premiile au fost create de Marietta Lyriotaki si produse de Solid 3D Printing.

Mai multe informații despre Festivalul de Scurtmetraj Balkans Beyond Borders și activitățile conexe sunt disponibile pe site-ul Balkans Beyond Borders www.balkansbeyondborders.eu și pe pagina de Facebook Balkans Beyond Borders.Balkans beyond Borders 2013