În perioada 21.08.2013—31.12.2013, Fundația European Foundation for Engaged Youth (EFEY) derulează, proiectul “Școala virtuală a românilor de pretutindeni”. Inițiat din dorința de a pune la îndemâna organizațiilor românilor de pretutindeni instrumente moderne de învățare, relaționare și reconectare cu valorilor culturale românești, proiectul răspunde nevoii de a sprijini în mod instituţionalizat românii stabiliți în afara granițelor naționale. Proiectul este finantat de catre Ministerul Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni in perioada 21 August – 31 Decembrie 2013.
Propunându-și să contribuie la încurajarea şi sprijinirea activităţii mediului asociativ în spațiul online și a inițiativelor de parteneriat ale acestora, proiectul “Școala virtuală a românilor de pretutindeni” oferă organizațiilor care dezvoltă proiecte în sprijinul românilor de pretutindeni o platformă on-line. Aceasta va reuni webinarii derulate în scopul păstrării și dezvoltării identităţii etnice, culturale, lingvistice şi religioase românești. Beneficiind de un mediu favorabil asocierii și fiind stimulate în vederea dezvoltării activității proprii în spațiul online, organizațiile românilor de pretutindeni sunt invitate pentru înscrierea în proiect. Ulterior finalizării “Școlii virtuale a românilor de pretutindeni”, toate organizațiile care vor participa la webinarii vor putea utiliza platforma online pentru a dezvolta propriile webinarii de promovare a valorilor culturale româneşti. Mai multe detalii puteti gasi la www.efey.org

“În era digitală, limbile și valorile naționale sunt puse în pericol. Tinerii și adulții de peste hotare deopotrivă riscă ruperea legăturilor cu valorile și tradițiile românești. Am inițiat acest proiect pentru a susține organizațiile de români de pretutindeni, dar și pentru a contribui la păstrarea, dezvoltarea şi exprimarea identităţii etnice, culturale, lingvistice şi religioase românești pentru tinerii români aflați de peste granițe. Sunt convinsă că, stimulând implicarea în mediul online a organizațiilor de peste hotare care urmăresc aceleași obiective și asigurându-le acestora infrastructura necesară pentru continuarea webinariilor cu reprezentanți ai comunităților românești de pretutindeni, realizăm un pas important în reconectarea cu valorile tradiționale românești” a declarat Sorana Baciu, Președinte EFEY.

chestionar scoala virtuala.indd

*Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați-ne prin e-mail, la office@efey.org , sau telefonic, la + (4) 021 335 50 83, persoană de contact, Alina Iosifescu, Manager de proiect.

De EFEY

Fundația EFEY (European Foundation for Engaged Youth) este o organizație neguvernamentală, non-profit, care își propune să contribuie la dezvoltarea durabilă a României, investind în cea mai valoroasă resursă, tinerii. Viziunea Fundației este că tinerii responsabili contribuie la o societate democratică și prosperă. Misiunea Fundației este să sprijine tinerii să devină cetățeni încrezători și responsabili, înspirându-i să îmbrățișeze valorile-cheie ale unei societăți prospere: respect față de valorile naționale, familie, demnitate, onestitate, încredere, toleranță și să se implice în procesul de construcție a democrației.