Granit - decoratiuni interioare

Chiar daca sezonul de iarna se apropie cu pasi repezi, nu inseamna ca nu putem sa investim in decorarea caminului, firmei sau spatiului in care ne desfasuram predominant activitatea.  Intr-adevar, temperaturile negative pot sa ingreuneze instalarea a astfel de placari in exterior – ne gandim la solutiile de adezivi, ce sunt relativ sensibili la conditiile meteo, mai ales la umezeala specifica sezonului de toamna sau iarna. Insa cu totii ne dorim un confort cat mai sporit, pe perioada anotimpului rece si in special a sarbatorilor de iarna – astfel ca putem lua in calcul noile modalitati de a amenaja incaperile casei sau biroului nostru – fie ca e vorba de bucatarie, baie, hol, sufragerie etc. Prin Fabi Satu Mare poti sa ai acces la o gama extrem de variata de materiale de constructii, in special pietre naturale, cu rol decorativ. Despre aceste roci vom vorbi mai mult in articolul acesta – si in special despre granit.

 

Anii trecuti, foarte multa lume folosea blaturi de plastic sau de lemn pentru bucatarie. Daca se dorea un plus de valoare, se alegea o anumita asortare cu mobilierul din respectiva incapere. Mai tarziu, au fost introduse si alte solutii, mai rezistente la  pete si la caldura – desigur, pretul acestora a crescut de asemenea. Granitul a aparut apoi ca o continuare – fiind una dintre cele mai dure roci naturale de pe pamant, acesta e mai durabil decat multe alte pietre de acest tip; in plus este rezistent si la caldura sau la zgarieturi. Chiar daca la inceput si in tara noastra aceste placari au aparut mai timid, fiind disponibile in putine culori sau nuante, oamenii au inceput sa le aprecieze si sa aiba incredere in ele. De fapt, acest trend a devenit atat de popular, incat dupa doar cativa ani si la noi, granitul a devenit o solutie standard pentru blaturi de bucatarie sau de baruri. Chiar faptul ca doua placi nu vor fi niciodata identice este considerat un puternic atuu, de catre oameni din diverse zone. Complexitatea, culoarea, au facut ca pretul acestora sa varieze. S-a trecut relativ usor peste necesitatea de a sigila acest material (pentru a preveni impregnarea petelor in suprafata acestora).

 

Granitul insa poate fi utilizat si in alte aplicatii, in spatii interioare – precum ar fi treptele, pardoselile, glafurile de fereastra, semineele,  pereti – lista ar putea sa continue, bineinteles. Pentru a afla mai multe despre acest tip de roca decorativa, pentru a  observa care sunt trendurile, care sunt cele mai apreciate modele de granit (culori, nuante), arunca o privire peste oferta Fabi Satu Mare, la www.fabism.ro sau contacteaza-i in mod direct, telefonic, la 0730 621 391.