Compresorul este unul dintre cele mai populare unelte atat la nivel de gospodarie, cat si in cadrul service-urilor auto sau benzinariilor. Principala calitate a unui astfel de aparat este versatilitatea. El reuseste sa fie de folos intr-o multime de situatii, atat la nivel de gospodarie, cat si in alte contexte. Mecanismul de functionare al unui compresor aer nu este deloc complicat, insa efectul generat il transforma intr-o scula populara. Afla din acest articol ce este un compresor, la ce il poti folosi si unde poti gasi modelul potrivit pentru necesitatile tale!

Ce este un compresor aer si cum functioneaza? 

Compresorul de aer reprezinta un echipament care functioneaza pe baza unui motor termic sau electric. Aparatul are rolul de a ridica presiunea aerului si de a o duce de la presiunea atmosferica pana la o valoare care poate fi setata la utilizare. Aceasta presiune pe care o genereaza compresorul il transforma intr-un aparat care poate sa fie utilizat inclusiv in mediul industrial. Foarte multi oameni aleg sa il utilizeze si in scop casnic, pentru proiecte mai mici. 

Pentru a intelege cum functoneaza compresorul, trebuie sa stii ca el se bazeaza pe energia mecanica produsa de motor. Cu ajutorul acestei energii, aerul care intra in compresor este comprimat pana la nivelul presiunii de refulare, iar apoi iese ca un jet puternic. Acest lucru ii permite sa fie utilizat in cadrul mai multor procese, atat la nivel de gospodarie cat si in contexte mai profesionale. Iata cateva exemple!

Vopsirea suprafetelor

Tehnologia si mecanisul de functionare propus de un compresor aer il transforma in solutia ideala pentru atunci cand vrei sa vopsesti un perete, gard sau chiar un autoturism. Avantajul acestui mecanism de functionare, care poate fi ajustat in asa fel incat sa fie integrat cu un pistol de vopsit, este ca reuseste sa te ajute sa aplici vopseaua cu presiune si precizie. Acest lucru conduce la obtinerea de straturi uniforme intr-un timp scurt. Pistolul de vopsit cu aer comprimat poate fi utilizat inclusiv pentru a vopsi obiecte de mobilier sau usi. Foarte important este sa stii ca procedura este una simpla si poate fi pusa in aplicare chiar de tine, daca urmezi instructiunile de utilizare ale compresorului. Vei observa imediat ca vopsirea nu este deloc complicata. 

La nivel industrial, compresorul de aer este folosit in mod intens in vopsitorii si service-uri auto. El garanteaza rezultate de cea mai buna calitate, intr-un timp scurt. Acest lucru este foarte util in special fabricilor de autoturisme si service-urilor care trebuie sa aiba un ritm rapid de lucru. 

Intretinerea masinilor

Daca ai fost vreodata cu masina ta intr-un service sau intr-o benzinarie, pentru a-ti fi reglata presiunea din pneuri, cu siguranta ai utilizat un compresor de aer. Presiunea generata de procesul de comprimare permite acestui instrument sa umfle rapid orice roata. Daca alegi sa investesti intr-un compresor aer pentru gospodaria ta, vei putea sa reglezi singur presiunea din roti inainte sa pleci la drum. In plus, cu ajutorul accesoriilor potrivite, poti folosi compresorul si pentru a-ti spala masina acasa, cu jet puternic.

Curatarea suprafetelor

Nu doar autoturismul poate fi curatat cu ajutorul compresorului. Presiunea generata de aparat este foarte ridicata, ideala pentru a curata orice suprafata care prezinta murdarie intarita si pete dificil de scos in alt mod. Piscinele si podelele exterioare de orice fel pot fi curatate asa. Petele sunt indepartate rapid si eficient.

Daca alegi sa achizitionezi un compresor aer, opteaza pentru o varianta de calitate oferita de un producator de renume. Alege Top Strong, magazin autorizat care iti ofera toate detaliile si caracteristicile tehnice ale produselor, pe langa un pret deosebit de avantajos!