De ce trebuie sa mergem periodic la un cabinet de alergologie?

Principalele simptome pentru care pacientii se prezinta la un cabinet de alergologie sunt stranutul repetat, mancarimea de nas, nasul infundat si rinoreea apoasa. Doar prin intermediul unui consult specializat se pot depisa factorii care pot declansa aceste simptome. Medicii specialisti care efectueaza examenul sustin ca in functie de tipul de alergeni pot aparea diferite tipuri de alergii respiratorii. Acestea sunt mai ales sezoniere, astfel ca daca prezinti asemenea probleme respiratorii, este indicat sa faci cat mai curand o programare la un cabinet de alergologie.
cabinet alergologie
Cei mai frecventi alegeni la care organismul uman este predispus sa faca alergii sunt polenul, acarienii sau parul de animale. Exista doau tipuri de alergii, prima fiind cea cutanata, iar cea de-a doua fiind alergia cutanata. In functie de tipul de alegie facut, pacientul va trebui sa se prezinte de urgenta la un cabinet de alergologie.

Efectele vor aparea imediat dupa ce persoana a luat contact cu agentii daunatori, iar alergiile alimentare sunt mai periculoase decat cele respiratorii, deoarece efectele lor pot fi mai grave. Cel mai adesea pot provoca diaree, greata sau pot duce chiar la soc anafilactic.

Cum ne protejam impotriva alergiilor?

Medicii sunt de parere ca in anul 2015 pana la 20% din totalul oameniilor de pe intreg Pamantul sufera de afectiuni alergice, cei mai expusi fiind copiii si adolescentii. Desi pentru majoritatea dintre acestia medicii recomanda doar evitarea alergenului pentru a nu a mai aparea simptomele, exista si o parte dintre cei care au deprins alergii care prin expunerea la alergeni isi pot pune viata in pericol prin simplul fapt ca nu merg regulat la un cabinet de alergologie.

Un bun exemplu pentru aceste cazuri il constituie oamenii care au alergie la anumite tipuri de venin. Astfel, daca o persoana care are alergie la veninul provocat de albina este intepat o data sau de doua ori, in lipsa unor medicamente administrate sau a unor proceduri efectuate rapid, pot aparea complicatii ce ii pun viata in pericol. Acest lucu poate sa fie evitat daca persoana in cauza isi cunoaste reactiile si va discuta cu medicul in cauza.

In cadrul Grupului Medical Romgermed, vei gasi toata gama de servicii medicale oferite la cele mai bune preturi, la standarde inalte si consultatii efectuate de medici specialisti!