Infractiunea de conducere a unui vehicul fara permis este incriminata de art. 335 din Codul penal, potrivit caruia se pedepeseste fapta persoanei care conduce un autovehicul fara a detine un permis de conducere cu inchisoare de la 1 la 5 ani.

Raspunzi penal si daca incredintezi vehiculul unei persoane despre care stii ca nu poseda deloc permis, nu poseda permis corespunzator categoriei, sau este sub influenta alcoolului ori a unor substante psihoactive.

Dupa cum se poate observa, infractiunea nu este prevazuta cu pedeapsa alternativa a amenzii, asa cum este cazul infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, motiv pentru care putem sustine ca legiuitorul a dorit sanctionarea mai dura a acestei infractiuni.

Cabinetul de Avocat Tudor Sidonia este pregatit oricand sa va ajute si sa va asigure o rezolvare profesionista a dosarului penal.

Cu toate ca limitele de pedeapsa in caz de conducere fara permis nu sunt mici, intre 1 și 5 ani, in situatia in care persoana care a condus fara permis este la prima abatere, cu alte cuvinte daca nu a mai fost condamnata anterior pentru vreo infractiune, sanctiunile aplicabile sunt, in general, orientate spre pedeapsa inchisorii, cu suspendare, sau, in unele cazuri, chiar cu amanarea pedepsei.

De retinut este faptul ca aplicarea unei solutii mai putin severe, cu suspendare sau amanarea executarii, tine de mai multi factori, printre care cei mai importanti ar fi lipsa pluritătii de infractiuni, adica fapta sa nu fie repetitiva, lipsa victimelor sau lipsa daunelor materiale.

Nu incercati sa rezolvati singuri relatiile cu justitia, apelati la Cabinet Avocat Tudor Sidonia care va va ghida in momentele dificile.

Daca aveti nevoie de mai multe informatii despre acest subiect, puteti contacta oricand un avocat specializat.

***

Despre Cabinet de Avocat Tudor Sidonia

Scopul nostru este acela de a furniza servicii de consultanta juridica bazate pe eficienta, profesionalism si perseverenta in urmatoarele domenii de drept:

  • Drept Civil
  • Drept Penal
  • Dreptul Muncii
  • Infiintari de societati comerciale
  • Despagubiri accidente rutiere
  • Recuperare debite
  • Avocat divort
  • Tranzactii imobiliare

Prin aceasta abordare cuprinzatoare, suntem capabili sa oferim servicii calitative si personalizate fiecarui client si sa le satisfacem cerintele individuale care sunt in permanenta schimbare.

Cabinet de Avocat Sidonia Tudor, Bucuresti, 0747307729

De Avocat Sidonia Tudor

Cabinet de Avocat Sidonia Tudor ofera consultanta, asistenta si reprezentare juridica in toate domeniile de interes ale dreptului. Principiile si viziunea noastra sunt sutinute de profesionalismul cu care intelegem sa raspundem solicitarilor clientilor nostri. Echipa noastra cu siguranta va gasi solutia perfecta pentru cazul dvs. Cabinet de Avocat Sidonia Tudor, Bucuresti, 0747307729, office@avocatsidoniatudor.ro