Pentru multi dintre noi, albul ne ajuta spre gasirea echilibrului launtric, inspirand atat calm, cat si o putere sporita de concentrare. In acelasi timp, beneficiile albului asupra perceptiei spatiilor au indreptat atat arhitectii cat si dezvoltatorii imobiliari sa-l introduca in decorul locuintelor, oferta de apartamente de vanzare de pe site-ul Regatta.ro fiind graitoare in acest sens.
Va prezentam patru stiluri de amenajare interioara furnizate de compania imobiliara Regatta ce pot fi conturate cu ajutorul albului ca element predominant.
1. Stilul Minimalist
Preluand sau nu un punct focal, stilul minimalist al unui apartament se bazeaza pe reducerea la nivelul functionalitatii a numarului elementelor utilitare sau ornamentale prezente intr-o incapere. Celebrand confortul senzorial inspirat de spatiu atat de important in Bucuresti, stilul minimalist preia nonculorile sau constrastele create de acestea cu tonurile neuter, drept principale abordari cromatice, pentru a nu ingreuna vizual atmosfera unui apartament. Iluzia spatiului este intensificata prin asortarea monocromatica a peretilor cu piesele de mobilier din apartamente.
2. Futurist
O estetica indeosebi inspirata din cultura SF, futurismul poate fi privit drept o culegere de previziuni legate de noi mobilitati ale stilurilor si formelor, toate captate pe alb, ton asociat in acest context cu inovatia in tehnologie, atat de apreciat in ofertele de vanzari de apartamente de pe portalele imobiliare din Bucuresti. Singurele reguli sunt date de noile explorari in forme neconventionale atat la nivelul incaperii, prin scafe si chiar ferestre, cat si la cel al pieselor de mobilier.
In estetica futurista albul creeaza armonii cu nuantele metalice sau neon, acestea fiind prezente in special ca accente.
3. Japonez
Daca va fascineaza cultura japoneza, puteti adapta eleganta solemna a interioarelor traditionale din Tara Soarelui Rasare gratie armoniei dintre alb si nisipiu, nuantele de rosu intervenind ca accent.
Intr-o variant avangardista, transpunerea ambiantei saloanelor japozele se bazeaza pe binomul alb-negru.
4. Rococo
Spre deorebire de dramatismul si intensitatea stilului Baroc, estetica Rococo, curent ce l-a succedat se distinge printr-o celebrare a delicatetii si romantismului, bogatia ornamentatiei, directie mentinuta din epocile trecute intalnind blandetea nuantelor pastel. Piesele impozante de mobilier dainuie din perioada baroca, insa elementele decorative, adesea inspirand emotii tulburatoare sunt commutate de la o ambianta grava spre una calma si optimista prin ornamentatia bazata pe statui putti cu ingerasi, flori sau funde. Astfel, daca v-ar surade transpunerea in propria locuinta a aerului regasit in budoir-ele doamnelor de la Curtea Versailles din secolul al XVIII-lea, stilul Rococo e cea mai fericita optiune, albul intalnind in noua dvs amenajare tonuri diafane de roz, bleu, verde, portocaliu sau galben.
Asadar, indiferent de epoca si meridianele spre care privim, albul devine mai mult decat ofertant in preluarea de stiluri iar pentru a va bucura si a va mandri cu un camin amenajatcu rafinament in functie de valorile unor anumite estetici, contactati o companie imobiliara de renume (de ex Regatta) care sa va indrume spre locuinta ideala.