Pentru a putea confrunta cu eficienta oferta din Bucuresti de spatii comerciale de inchiriat, se recomanda traducerea fiecarei caracteristici in posibilitatea valorificarii, fie prin desciderea crescuta spre o piata imobiliara, fie prin posibilitatea inchirierii la un pret care sa va avantajeze.
Regatta va prezinta 4 sfaturi pentru achizitia unui spatiu comercial care sa avantajeze activitatea dvs si care in acelasi timp sa permita oportunitati de profit prin inchiriere.
1. Amplasarea spatiului comercial
Piata de inchirieri de spatii comerciale din Bucuresti distinge anumite zone care au ajuns a fi asociate generic cu un anumit stil de viata, proiectele dezvoltate in astfel de locatii reconfirmand aceasta abordare. Astfel, pentru delicii culinare, distractie sau relaxare intr-o cafenea, piata alege zone precum Radu Beller, Decebal, Centrul Istoric sau Herastrau, intr-o ordine a stabilirii de-a lungul timpului a acestor puncte. Dincolo de centrele comerciale, pentru cumparaturi, potentialii consumatori se indreapta spre zonele Magheru, Mosilor, Elisabeta-Cismigiu. In segmentul de lux se evidentiaza ca artere Calea Victoriei si Calea Dorobanti.
Bineinteles, oportunitati de profit pot aparea inclusiv din spatiile comerciale destinate a deservi comunitatile din anumite zone rezidentiale, indiferent de localizarea acestora.
2. Accesibilitatea catre spatiu
Principalul aspect ce favorizeaza piata de spatii comerciale de inchiriat este dat de usurinta cu care ele pot fi reperate, fie prin prin acces auto sau prin reteaua de transport in comun, fie in calitate de pieton.
In acest sens pot fi dezavantajate spre exemplu spatiile comerciale pozitionate pe strazi cu sens unic.
Un element fundamental in comunicarea spatiului cu potentialii clienti este deschiderea vitrinei, printr-o abordare ingenioasa in visual merchandising aceasta putand oferi un real spectacol ce ar asigura o promovare eficienta a proiectului, in special in segmente precum retail sau culinar.
Exploatarea deplina a vadului comercial este determinata de o accesibilitate cat mai sporita, amenajarea unei parcari destinate clientilor fiind un plus in acest sens.
3. Suprafata spatiului comercial
Daca v-ati indreptat spre achizitia unui spatiu comercial cu intentia valorificarii prin proiecte proprii, cerintele de suprafata ar trebui a fie unele clare, insa daca o confruntare a ofertei se bazeaza pe dorinta inchirierii ulterioare, acest apect poate fi abordat cu flexibilitate. Indiferent de suprafata unui spatiu comercial, daca acesta este favorizat de pozitie si accesibilitate, el va atrage suficiente proiecte.
4. Facilitatile spatiului
In functie de specificul abordat in anumite proiecte antreprenoriale, spatiile comerciale sunt favorizate de anexele regasite in structura lor, cum ar fi magaziile si in special terasele, aceste elemente contribuind semnificativ la evalarea lor.
Cu toate acestea, in special dotarile tehnice reprezinta optiunea proprietarului anterior, nefiind exigente esentiale in valorificarea unui spatiu comercial. Mai mult decat atat, odata ce veti utiliza sau vei inchiria respectivul spatiu, el va capata o total alta imagine, reprezentand prin elemente vizuale precum cromatica sau decorul identitatea de brand. De asemenea, viitorul utilizator al spatiului va decide cu precizie dotarile impuse in activitatea, alegand particularitatile respectivei tehnologii.
Pentru transformarea achizitiei unui spatiu comercial intr-o investitie, contactati o companie imobiliara de renume (de ex Regatta) ai carei specialist va pot consilia atat in negociere momentului cumpararii, cat si ulterior pentru exploatarea lui.