Un trend modern este acela de a lucra de acasa, ceea ce face tot mai multi cumparatori / chiriasi de case / apartamente sa-si doreasca ca locuinta lor sa fie usor de transformat intr-un spatiu de birouri, amenajarea unui incaperi de studio favorizand evolutia profesionala si chiar abordarea de proiecte auxiliare activitatii.
Mai mult decat atat, stabilirea unui spatiu de birouri in interiorul locuintei reprezinta primul pas in independent profesionala sau in imbratisarea antreprenoriatului.
Impreuna cu Regatta, va prezentam 4 idei pentru conversia cu eficienta a spatiului locativ in unul de birouri:

1.    Particularitatile activitatii si necesitatile pentru birouri
Munca efectuata intr-un birou amenajat acasa reprezinta indeosebi optiunea specialistii din aria profesiilor liberale precum avocatura sau contabilitatea si auditul. Aceasta mai poate avantaja si persoanele ce profeseaza in domenii precum IT sau comunicare.
Aceasta abordare favorizeaza in special activitatile vocationale, stabilirea in interiorul locuintei a unui atelier de creatie in diferite arte precum pictura, sculptura si cel mai frecvent intalnit la momentul actual, in fotografie sau moda, fiind imbratisata in orice etapa a evolutiei profesionale de la debut la consacrare.

2.    Separarea spatiului de birouri de spatiul locativ
O astfel de initiativa este sustinuta de argumente obiective intre care pot fi mentionate atat focalizarea atentiei asupra activitatii lucrative, cat si stabilirea unui aspect cu credibilitate si profesionalism pentru biroul dvs.
Un alt aspect recomandabil in amenajarea spatiului de munca ar fi securizarea acestuia, fie prin inchidere, fie sisteme de supraveghere, in functie de activitatea dvs.
Chiar daca lucrati de acasa, nu uitati ca in relatiile cu clientii si colaboratorii ar trebui sa afisati o imagine cat mai apropiata de conventiile profesiei in care activati.

3.    Concentrare
Unul dintre principalele inconventiente ale acestei abordari este data de capacitatea de concentrare, un dezavantaj resimtit la o scara redusa in situatia in care locuiti singur. A lucra de acasa impune autocontrol si constiinciozitate astfel incat somnul, pauzele, familia sau animalele de companies a nu va distraga, compromitandu-va activitatea.

4.    Angajati si colaboratori
Indiferent de precizia cu care veti dori sa transpuneti aspectul si ambianta unui birou in interiorul locuintei, aceasta abordare va va oferi inevitabil o serie de inconveniente in situatia in care veti dori sa va formati o echipa. Astfel, cea mai inteleapta alegere pentru a va usura activitatea ar fi colaborarea la distanta, fie in regim de termen nedeterminat, fie project based. Nu uitati, ca legislatia romana prevede supunerea punctului de lucru la normele de protective a muncii, o exigenta dificil de implementat.

 

Agentiile imobiliare din Bucuresti s-au adaptat si ele acestui nou trend, Regatta Imobiliare precizand ca are chiar in oferta proprie de inchirieri spatii birouri pe Regatta.ro multe birouri care au avut ca destinatie initiala apartamente sau case / vile personale. De asemenea, spatiile cu destinatie initiala de locuinta se pot gasi si in ofertele de spatii birouri de vanzare pe Regatta.ro fiind tot mai clar astfel acet trend.

Asadar, pentru a selecta o locuinta care sa va permita dincolo de o experienta locative si exercitarea activitatii profesionale, contactati o companie imobiliara de renume (de ex Regatta), ai carei specialisti va vor indruma spre spatii a caror versatilitate prin compartimentare si acces poate permite o asemenea conversie.

De CatalinR

Regatta Imobiliare este o agentie imobiliara din Bucuresti cu o experienta de peste 20 de ani in inchirieri spatii birouri, apartamente de vanzare si de inchiriat si case de vanzare si inchiriat