Cercetand oferta de apartanente de vanzare in Bucuresti pendulam intre apartamente aflate in blocuri inalte sau de 4 etaje. Ambele tipuri de cladiri au farmecul lor, in special daca le remarcam predominand o zona. Astfel, intre cartierele in care suntem intampinati de calmul si eleganta inspirate de blocuri de apartamente cu patru etaje din Bucuresti, ne vin in minte Aviatorilor sau Baneasa, in timp Unirii sau Piata Victoriei capata un dinamism atragator gratie impunatoarelor cladiri inalte. Inclusiv combinatia dintre cele doua abordari, reprezentativa in acest sens fiind Soseaua Nordului poate fi atractiva. Dincolo de considerente legate de latura estetica a zonei ar trebui sa avem in vedere compatibilitatea acestor edificii cu stilul nostru de viata astfel incat experienta locativa sa nu ne aduca niciun inconvenient. Va prezentam trei aspect pe care sa le luati in calcul in decizia achizitiei unui apartament:
1. Accesibilitatea si starea de sanatate
In mod traditional, blocurile de 4 etaje nu prezinta necesitatea liftului, asadar aceasta facilitate nu a fost inclusa in proiect, dezavantajand persoanele cu anumite vulnerabilitati locomotorii, spre exemplu.
Aceasta abordare pare a nu mai luata in calcul de dezvoltatorii ansamblurilor rezidentiale contemporane care au introdus lifturi inclusiv in blocuri de 4 etaje.
Dincolo de aspectul starii de sanatate, tineti cont si de faptul ca absenta liftului ar putea fi incomoda si in situatia in care sunteti nevoiti sa manevrati bagaje voluminoase sau aprovizionarea periodica de la supermarket.

 

2. Locurile de parcare
Mult mai aerisit, un perimetru ce incadreaza blocuri de apartamente cu 4 etaje prezinta inconvenientul locurilor de parcare la un grad mult mai redus, ca urmare a concentratiei de persoane ce locuiesc in respectiva zona.

 

3. Vecinii
In special in perioada 1977-1989 planurile de urbanism au adoptat ca principiu sistematizarea, astfel incat blocurile inalte ajungeau sa includa un numar considerabil de locuinte pe acelasi palier, suprafetele fiind reduse comparativ cu constructiile realizate anterior. Aceasta directie nu a mai fost abordata in blocurile contemporane de apartamente, insa in oricare situatii,constructiile inalte aduna un numar crescut de vecini, intre care adesea nu se leaga relatii de socializare.
Spre deosebire de blocurile inalte, cele de patru etaje prezinta mult mai frecvent comunitati stranse de vecini, interactiune mai mult sau mai putin cautata.
In concluzie, dupa ce ati estimat beneficiile ambelor tipuri de constructii, va puteti orienta cu o mai mare usurinta spre un apartament de vanzare in Bucuresti care sa corespunda cerintelor dvs, iar pentru a selecta in oferta complexa o locuinta care sa va satisfaca asteptarile, contactati o companie imobiliara de renume (de ex Regatta).

De CatalinR

Regatta Imobiliare este o agentie imobiliara din Bucuresti cu o experienta de peste 20 de ani in inchirieri spatii birouri, apartamente de vanzare si de inchiriat si case de vanzare si inchiriat