Dupa ani de framantari, piata imobiliara de apartamente din Bucuresti scoate la iveala sute de „comori imobiliare” la preturi chiar de 2 ori mai mici decat cele practicate in 2008.

Ideale pentru casa mult visata, o investitie pe termen lung, sau pentru o speculatie imobiliara, sutele de apartamente de vanzare din Bucuresti devin din ce in ce mai tentante pentru tot mai multe persoane, fie ca vorbim de cetateni romani, englezi, francezi, americani, italieni, francezi, sau israelieni.

Agentiile imobiliare spun ca cererea de apartamente de vanzare este in continua crestere, in special pentru apartamentele situate in zone centrale, cu locuri de parcare proprii, aproape de mijloacele de transport in comun si de atractiile locale. De asemenea, o mare cautare au si apartamentele noi din proiectele rezidentiale din centrul si nordul Bucurestiului, multe dintre acestea fiind mobilate, sau partial mobilate.

O alta crestere sesizata de agentiile imobiliare este pentru apartamentele de tip penthouse, care s-au vandut foarte bine in ultimii ani, pretul de vanzare al unui astfel de apartament depasind usor 500.000 Euro, putand ajunge pana la 1 milion de Euro.

Toate aceste cresteri ale pietei imobiliare de vanzari de apartamente din Bucuresti sunt puse pe seama relaxarii pietei, agentiile sperand ca domeniul imobiliar sa inregistreze cresteri mult mai indraznete in urmatorul an. Ce-i drept, companiile au nevoie ca de aer de o crestere a pietei de vanzari imobiliare, aceasta fiind „o bula de oxigen” dupa ani grei de recesiune ce au lovit acest domeniu.

In concluzie, piata de apartamente din Bucuresti inregistreaza cresteri timide datorita scaderii preturilor de vanzare a apartamentelor, precum si datorita terminarii crizei economice.

De CatalinR

Regatta Imobiliare este o agentie imobiliara din Bucuresti cu o experienta de peste 20 de ani in inchirieri spatii birouri, apartamente de vanzare si de inchiriat si case de vanzare si inchiriat