Vazut ca un segment imobiliar eminamente destinat inchirierii, surpriza cresterii pietei de spatii birouri de vanzare din Bucuresti a fost destul de mare pentru agentiile imobiliare din Bucuresti. In acest articol vom dezbate motivul pentru care companiile „vaneaza” aceste sspatii de birouri, pe care mai nou doresc sa le cumpere.

Agentia imobiliara Regatta: De ce cauta companiile spatii birouri de vanzare in Bucuresti

Anul acesta, se pare ca s-a ivit o situatie inedita pentru piata imobiliara, oferta agentiei imobiliare Regatta de spatii birouri de vanzare in Bucuresti fiind plina de spatii de vanzare cu tot cu contract de inchiriere, tot mai multe companii gasind o afacere buna in a cumpara spatii de birouri ce se vor elibera intr-un termen de 1-2 ani, timp in care urmeaza sa isi amortizeze investitia, odata cu terminarea contractului de inchiriere, urmand sa se relocheze in spatiile de birouri proaspat cumparate.

Un alt motiv pentru care companiile ar putea sa caute spatii de birouri puse la vanzare, ar fii timpul din ce in ce mai scurt de amortizare al investitiei, amortizarea facandu-se in acest caz in 7-10 ani de plata a chiriei. Practic, daca o companie isi cumpara spatiile de birouri din Bucuresti, plateste o suma egala cu chiria pe 7-10 ani, ceea ce pentru companiile stabile, cu o istorie lunga si cu planuri mari de viitor este un castig pe termen mediu si lung.

Desi totusi scumpe, se gasesc companii puternice care sa-si permita sa cumpere spatii de birouri, investind in viitoarele scaderi ale cheltuielilor, revigorand totodata piata imobiliara de vanzari spatii birouri din Bucuresti, o piata mai mult sau mai putin pregatita pentru un trend atat de nou si atipic.

In final, se recomanda oricarei companii ce are planuri mari de dezvoltare sa prospecteze piata de vanzari spatii de birouri din Bucuresti si sa vada daca este o investiti fezabila pentru companie.

 

De CatalinR

Regatta Imobiliare este o agentie imobiliara din Bucuresti cu o experienta de peste 20 de ani in inchirieri spatii birouri, apartamente de vanzare si de inchiriat si case de vanzare si inchiriat