In ultima vreme se observa o crestere clara a cererii de case de inchiriat in Bucuresti in detrimentul apartamentelor, tot mai multi bucuresteni alegand intimitatea si plusul de spatiu si relaxare pe care ti-l poate oferi o casa.

Avantajele si dezavantajele inchirierilor de case

Cu siguranta, ponderea mai mica a celor care aleg sa inchirieze o casa este determinata in principiu de pretul mare al chiriilor. Daca pentru a inchiria un apartament decent intr-o zona decenta se platesc intre 350 si 1000 de euro, o casa de inchiriat genereaza un cost lunar de peste 1000 de euro pentru chirie, insa avantajele date de liniste, senzatia de intimitate si, de ce nu, locul de parcare din garaj sunt lucruri care intr-un Bucuresti atat de obositor constituie cu siguranta atuuri.

Ca principale dezavantaje, putem enumera: pretul de inchiriere mai mare decat in cazul unui apartament si indepartarea fata de zonele centrale, o casa situata in zonele bune din Bucuresti fiind foarte scumpa de inchiriat.

Recomandarea agentiei imobiliare Regatta pentru cei care cauta case de inchiriat in Bucuresti

Desi o tendinta noua, cererea in crestere de case de inchiriat in Bucuresti nu ii mira pe expertii agentiei imobiliare Regatta, care ne dau exemplul din America, in care aceasta piata de inchirieri de case are o dimensiune apreciabila. Totodata, acestia spun ca intr-o buna masura, cei care doresc sa inchirieze case in Bucuresti sunt cetateni straini, care si in tarile de origine locuiesc in case inchiriate.

De asemenea, acestia remarca faptul ca majoritatea celor care doresc sa inchirieze case sunt mai interesati de facilitatile oferite aceste locuinte si mai putin de pretul cu care se pot inchiria casele. Piscina pare de asemenea sa fie o dotare importanta, ca de altfel si pozitionarea casei in raport cu centrele comerciale si mijloacele de transport in comun.

 

De CatalinR

Regatta Imobiliare este o agentie imobiliara din Bucuresti cu o experienta de peste 20 de ani in inchirieri spatii birouri, apartamente de vanzare si de inchiriat si case de vanzare si inchiriat