Preturile de vanzare pentru apartamente au scazut cel mai mult in Bucuresti in  anul 2013, in medie cu cifra de 8%, aproape de 2 ori mai mult decat in ceilalti ani de criza, in anul 2011 scaderea fiind in medie cu 4%, in anul 2012 aceasta ajungand pana la 1,3%. Agentia Regatta Imobiliare spune ca pretul mediu pentru apartamentele de vanzare din oferta este de circa 900 euro/mp, spre deosebire de valoarea medie de 980-1000 euro/mp inregistrata in anul anterior.

Se pare ca in 2013, cele mai mari ieftiniri s-au inregistrat in cazul ofertelor de apartamente noi, acestea ajungand sa aiba un pret de vanzare apropiat de cel cu care se vand apartamentele vechi.

Acest trend de ieftinire cel mai probabil nu va continua si in 2014 in conditiile in care cererea de apartamente de vanzare a crescut in primele 2 luni ale anului si se pare ca urmeaza sa creasca pe toata durata anului, ajungand sa atinga maximul in luna octombrie a anului 2014.

Regatta Imobiliare pariaza si pe cresterea datorata ieftinirii creditelor anuntate de BNR, ceea ce va duce la conditii de creditare mai blande pentru creditele imobiliare, fapt ce va conduce cel mai probabil la o crestere a cererii pentru apartamentele ieftine din Bucuresti. In final, putem spune ca dupa ieftinirea record din 2013, piata imobiliara din Bucuresti are toate datele sa creasca in 2014, asta pe fondul cresterii cererii de apartamente.

De CatalinR

Regatta Imobiliare este o agentie imobiliara din Bucuresti cu o experienta de peste 20 de ani in inchirieri spatii birouri, apartamente de vanzare si de inchiriat si case de vanzare si inchiriat