Dupa scaderea drastica a cererii de depozite si hale industriale din Bucuresti, piata imobiliara industriala din Romania continua sa se confrunte cu dificultati. Atat in inchiriere, cat si in vanzare, depozitele si halele industriale reflecta prin cerere starea atinsa de industrie in ultimii ani.

Oglindind situatia economica in care se regaseste industrie, ofertele de spatii industriale depozitele si halele industriale de inchiriat in Bucuresti promovate pe Regatta au suferit o scadere semnificativa in cerere in recesiune. O analiza a pietei de depozite si de hale industriale reflecta o stagnare si chiar o scadere a cererii in primul semestru din 2014 comparativ cu anul trecut. In acest context de dificultate, mentinerea pietei de inchirieri de depozite si hale industriale se datoreaza relocarilor.

O privire asupra statisticilor segmentului de depozite si hale industriale din Bucuresti reflecta ponderea extrem de redusa a companiilor noi, ca parti ale tranzactiilor fiind cele deja existente, ce adesea sunt afectate de limitarea sau chiar sistarea activitati ca urmare a efectelor crizei economice.

Potrivit Regatta Imobiliare, spatiile industriale de vanzare,  hale industriale si depozite din Bucuresti au fost puternic afectate de recesiune, dar cu toate acestea au mentinut interesul cumparatorilor. Potrivit specialistilor echipei Regatta Imobiliare, depozitele si halele industriale din Bucuresti sunt cautate doar ca investitii cu randament, cand fac obiectul unor contracte de inchiriere pe o durata de cinci ani.

Regresul pietei depozitelor si halelor industriale in vanzare si in inchirieri din Bucuresti reprezinta un indicator al situatiei economice potrivit agentiei Regatta Imobiliare Bucuresti, prudenta investitilor fiind principalul factor de influenta al scaderii cererii pentru acest segment. Dupa cum o demonstreaza o analiza a pietei, statistica prin care se evidentiaza in special relocari in depozitele si hale industriale, situatia acestui segment este cauzata inclusiv de dificultatile sau in unele situatii incetarea activitatii multor companii.

De CatalinR

Regatta Imobiliare este o agentie imobiliara din Bucuresti cu o experienta de peste 20 de ani in inchirieri spatii birouri, apartamente de vanzare si de inchiriat si case de vanzare si inchiriat