In contextul chiriilor de 2-3 ori mai mici decat inaintea izbucnirii crizei imobiliare, piata de inchirieri apartamente in Bucuresti se bucura de o revenire a cererii potrivit agentiei Regatta Imobiliare. Zonele si facilitatile sunt principalele deziderate ale clientilor de apartamentelor de inchirieriat din Bucuresti.

Agentia Regatta: Cu o evolutie mai stabila comparativ cu alte segmente ale pietei imobiliare, apartamentele de inchiriat din Bucuresti au cunoscut o crestere intre de 10% comparativ cu anul 2013.  Anul 2014 a venit cu o crestere a pietei apartamentelor de inchiriat in ansambluri rezidentiale din Bucuresti, finisajele de lux si mobilierul fiind un atuu al acestora fata de ofertele de inchirieri apartamente din blocurile comuniste. Apartamentele puse in inchiriere in Bucuresti sunt agreate in special de comunitatile de expati si de managerii de top ai corporatiilor din Bucuresti, ce se indreapta in special spre apartamentele de inchiriat din zonele Primaverii, Soseaua Nordului, Herastrau, Aviatorilor, Dorobanti sau Baneasa.

Segmentul de apartamente de lux se impune ca fiind cel mai mai important pe piata apartamentelor de inchiriere din Bucuresti, cele mai cautate raman, potrivit specialistilor Regatta Imobiliare apartamentele tip penthouse cu panorama. In tot acest timp, apartamentele de inchiriat in blocuri vechi au intampinat o scadere la nivelul cererii.

Spre deosebire de cele scoase la vanzare, apartamentele de inchiriat in Bucuresti sunt mai sensibile in fata factorului zona, ce devine decisiv in raport cu distanta spre locul de munca. Alti factori ce conving in interiorul pietei sunt apropierea apartamentelor de inchierere de centre comerciale si accesul la mijloacele de transport in comun.

Statisticile, potrivit analistilor din cadrul Regatta Imobiliare, arata o tendinta de inchiriere a apartamentelor pe o perioada mai lunga de un an. Prin astfel de intelegeri, chiriasii apartamentelor beneficiaza pe o perioada mai consistenta de acelasi nivel al chiriei, protejandu-se de o posibila crestere a nivelului acesteia in viitor.

In concluzie, in contextul unor chirii semnificativ reduse si al ofertei variate, apartamentele de inchiriat in Bucuresti devin o investitie atat pentru spatiu locativ, cat si pentru sediul operativ al firmelor, in special in tendintele de crestere a cererii.

De CatalinR

Regatta Imobiliare este o agentie imobiliara din Bucuresti cu o experienta de peste 20 de ani in inchirieri spatii birouri, apartamente de vanzare si de inchiriat si case de vanzare si inchiriat