Vilele si casele de inchiriat cunosc o revigorare a cererii in Bucuresti, gratie unui nivel accesibil al chiriilor. In Bucuresti, casele si vilele sunt inchiriate atat ca resedinte, cat si pentru operatiuni comerciale.

Comparativ cu piata tranzactiilor de vanzare, segmentul de inchiriere al caselor si vilelor se remarca ca fiind mult mai stabil. Inregistrand chirii chiar si de doua ori mai mici comparativ cu anul 2008, casele su vilele de inchiriat atrag din ce in ce mai puternic atentia. Mai mult decat atat, comparativ cu anul trecut, primul trimestru din 2014 aduce o crestere de 10% a cererii de inchirieri case si vile.

Ofertele de vile si case de inchiriat din Bucuresti sunt cautate, potrivit analistilor Regatta Imobiliare, in special de comunitatea expat si profesionistii mediului corporatist. Profilul clientilor dicteaza si o tendinta de inchiriere a caselor si vilelor in functie de distanta fata de locul de munca.

Cel mai important segment se distinge a fi cel al caselor si vilelor de inchiriat de lux, oferta in interiorul careia clientii sunt influentati de mobilier si de finisaje. Clientii pietei de inchiriere case si vile in Bucuresti se indreapta, dupa cum confirma specialistii Regatta Imobiliare spre zonele Primaverii, Herastrau, Pipera, Jandarmeriei, Baneasa, Baneasa-Sisesti, Aviatorilor si Dorobanti.

Inchierea caselor si vilelor in Bucuresti se impune si ca o investitie, dincolo de utilizarea ca resedinta. Pe langa o destinatie de sedii de societati comerciale sau de organizatii precum cele din mediul politic sau societatea civila, casele si vilele de inchiriat in Bucuresti devin puncte lucrative pentru concepte din segmentul HoReCa, banci, entitati din mediul juridic precum casele de avocatura sau birouri notariale, institutii medicale sau de invatamant, cabinete de consultanta din varii domenii, magazine, saloane de infrumusetare, centre spa sau cluburi de fitness.

In timp ce casele si vilele de inchiriat in scop locativ sunt supuse in decizia de influenta unor factori precum proximitatea fata de centre comerciale sau mijloace de transport in comun, situatia se schimba in situatia operatiunilor de exploatare a spatiilor. Pentru conceptele al caror succes depinde de accesibilitatea publicului, cum este cazul restaurantelor, cafenelelor si magazinelor vor fi cautate pentru inchiriere casele si vilele ce ofera vad comercial. Daca activitatea depinde de discretie, cum este situatia clinicilor sau a caselor de avocatura, vor fi alese spre inchiriere casele si vilele amplasate in zone restrase.

Pentru inchiriere sunt alese pentru inchiriere in Bucuresti atat constructiile singurale, cat si casele si vilele integrate in ansambluri rezidentiale.

Analistii Regatta Imobiliare remarca drept tendinta inchirierea caselor din vilelor in Bucuresti pe o durata mai mare de un an. Astfel, clientii prevazatori se vor bucura de un nivel atractiv al chiriei chiar si in situatia cresterii nivelului acesteia pentru case si vile.

Asadar, inchirierea caselor si vilelor se impune in Bucuresti drept o reala investitie, dincolo de asigurarea unui sediu atractiv, emblematic valorilor de brand adoptate, oferind o oportunitate prin nivelul chiriilor.

De CatalinR

Regatta Imobiliare este o agentie imobiliara din Bucuresti cu o experienta de peste 20 de ani in inchirieri spatii birouri, apartamente de vanzare si de inchiriat si case de vanzare si inchiriat