Stilul rustic este un stil natural, organic care da dovada de ordine si de relaxare. Un alt element la fel de important pe care ar trebui sa il stii este ca stilul rustic este opusul celui modern si a celui contemporan.

Amenajare interioara in stil rustic nu pare deloc pretentioasa sau aglomerata. Ca sa poti avea parte de un design in stil rustic trebuie sa folosesti o paleta cromatica in culori naturale precum: alb, maro , bej sau gri.

Designul in stil rustic include mai multe tipuri de design

Stilul rustic este destul de variat din acest motiv foarte multe stiluri se incadreaza cu succes in categoria acestuia. Stilul rustic este atat de vast incat cuprinde stilul natural si stilul casual.

O piesa de mobilier in tonuri calde si care pare usor prafuita se poate potrivi atat intr-o locuinta cu design rustic cat si intr-una cu un design natural.

Piesele de mobilier in stil rustic sunt handmade

Piesele de mobilier intr-un design rustic sunt de cele mai multe ori handmade. In general acestea au forme simple si un design simplu astfel incat sa se poata accesoriza cu usurinta.

Telul principal al acestui design de interior este acela de a crea confort si relaxare. Piesele de mobilier care sunt realizate din lemn natural si care au linii simple induc acest sentiment si creeaza o mica oaza de liniste.

Paleta coloristica este realizata din nuante naturale

Nuantele naturale sunt in continuare cele mai des utilizate. Daca vrei sa ai parte de o locuinta in stil rustic atunci trebuie sa folosesti o paleta cromatica alcatuita din nuantele terestre si din nuante marine. Nuantele de maro, verde si cele de gri sunt perfecte pentru orice tip de design in stil rustic. In plus cu ajutorul acestor culori vei avea parte de un mediu placut si confortabil.

Living in stil rustic

Livingul este locul in care petreci cel mai mult timp alaturi de familie si de prieteni. Acesta trebuie sa fie un spatiu primitor si confortabil. Piesele de mobilier trebuie sa fie in nuantele lemnului natural si indulcite cu nuante calde de alb sau de crem. Aspectul final poate arata sofisticat dar nu trebuie sa fie prea pretios.

Culorile naturale ajuta la crearea unui aer casual si ajuta ca incaperea sa para mult mai spatioasa.  In plus alegerea pieselor de mobilier este foarte importanta, trebuie sa faci cea mai buna selectie, sa alegi piese de mobilier care sa ofere confort si care sa inspire caldura si relaxare.

Dormitor in stil rustic

Dormitorul este un loc care trebuie sa inspire confort si care trebuie sa te ajute sa te relaxezi. Asta inseamna ca trebuie sa incluzi in dormitorul tau piese de mobilier traditionale cu texturi din lemn natural si care sa ajute la crearea unei atmosferi primitoare. Piesele de mobilier traditionale in stil rustic si realizate din materiale naturale vor fi cele care vor face diferenta.

Birou in stil rustic

Un birou in stil rustic trebuie sa fie in primul rand un spatiu confortabile care sa iti indeplineasca toate nevoile. Piesele de mobilier in stil rustic din biroul tau trebuie sa includa materiale precum piele, metal sau un lemn natural pretios. Coloristica este si ea foarte importanta, daca vrei sa ai un birou in stil rustic atunci trebuie sa alegi o paleta coloristica din nuante de negru, de alb dar si nuante marine.

Designerii de interior si arhitectii Noblesse Group te pot ajuta sa ai parte de un design in stil rustic impresionant, care sa iti aduca la viata cele mai arzatoare dorinte.