Din când în când scriu un articol care îmi expune neintenționat propriile probleme in activitarea de promovare web si creare website institutii publice. Iată-mă, împing în fiecare lună conținutul de auto-ajutorare, arătând oamenilor cum să trăiască mai eficient. Apoi îmi încep cercetările și îmi dau seama că am găuri în jocul meu.

Acesta este unul dintre aceste articole. Este vorba de supra-stimulare. Prea des, este ignorat sau confundat cu altceva. Efectele sale sunt vaste și continue. Învață să eviți excesul de stimuli și vei dezlănțui o harnicie care a fost mereu acolo care te aștepta.

Cel mai sigur semn că ești supraestimulat

Mulți dintre voi știți deja despre pericolul rețelelor sociale și a ecranelor intermitente. Devine știință veche că acestea afectează funcția cognitivă și capacitatea de a îndeplini sarcini. Cu toate acestea, oamenii încă nu par să-si dea seama cât de sever este impactul.

Luați în considerare acest lucru, globii oculari nu sunt doar legați de creier, ci sunt considerați țesuturi cerebrale reale. Retina dvs. este formată din aceeași substanță ca lobul frontal. Din punct de vedere tehnic, când privești pe cineva în ochi, te uiți la singura parte vizibilă a creierului unei persoane. Aceste organe sunt autostrada pentru stimuli distructivi.

De exemplu, atunci când șoarecii sunt expuși la ecrane care seamănă cu telefoanele mobile și televizorul, aceștia au rezultate semnificativ mai slabe la testele cognitive: labirinturi, memorie și diverse forme de rezolvare a problemelor. Când sunt mai puțin angajați în ecrane, se deplasează prin labirinturi cu eficiență rece și naturală. Distragerile sunt ignorate.

Practicați postul dopaminic pentru a spori etica muncii

Mai am zile în care mă uit în urmă și mă întreb ce am făcut de fapt. Sunt sigur că nu am făcut nimic. Dar, din punct de vedere tehnic, încă făceam lucruri. Eram în patul meu derulând pe Facebook și vizionând YouTube. Mi-am verificat statisticile Medium de câteva zeci de ori. Totul devine despre plăcere. Asta e tot ce se întâmplă cu dopamina. Oamenii de știință de date nu sunt angajați pentru a face ceea ce este mai bine pentru dvs. Sunt angajați pentru a spori angajamentul, ceea ce implică adesea să învârtiți scurgerea notificărilor aplicației.

Acesta este motivul pentru care postul de dopamină este atât de eficient. Vă derulați instinctul de a vă juca receptorii de plăcere. Când vă deconectați în mod activ de această buclă, vă pregătiți creierul pentru a se angaja și a face lucrurile fără a simți acel tragere de aplicații.

Marea idee aici este conștientizarea cognitivă, și numită metacogniție. Cei mai performanți sunt minunați. Mai degrabă decât să trăiască ca un animal sălbatic, cedând fiecărui capriciu, ei ies în afara lor și își observă performanța. Aceștia au o perspectivă critică la persoana a treia. Ei văd haosul și îl opresc.

Pentru a practica acest lucru, luați o bucată de hârtie și începeți să marcați o linie atunci când vă prindeți mâncărimi pentru un hit de dopamină. Pe măsură ce începeți să vă marcați hârtia, veți conștientiza acel impuls. Nu este neobișnuit să ai 50 de linii la prima încercare. Concentrați-vă pe reducerea numărului respectiv în fiecare zi.

Pentru a face un pas mai departe, observați când alte obiecte declanșează obiceiuri proaste. De exemplu, am o ceașcă albastră Yeti care mă declanșează adesea să-mi turn un sifon. Când îl ascund, tind să beau mai puțin sifon și zahărul se prăbușește mai rar. Sunt departe de un maestru metacognitiv, dar este un pas.

A nu face nimic devine totul

Faimosul autor, Raymond Chandler, a avut o strategie strălucitoare de amânare pe care am folosit-o de ani de zile. Se numește „Nimic alternativ”:

Când vă simțiți neproductiv, nu vă permiteți să faceți nimic. Aceasta înseamnă că nu există dispozitive de divertisment, nu există cărți, nimic. Este foarte plictisitor. Dar dacă faceți această regulă și vă permiteți să faceți doar un singur lucru, vă veți trezi mergând pe scândură și îndeplinind chiar această sarcină. Se simte ca și cum te-ai aștepta. Dar veți găsi că sarcina dvs. depășește disperarea plictiselii.

Meditația este, de asemenea, extrem de eficientă dacă nu te poți concentra. Când sunt cel mai distras, închid ochii și mă concentrez pe a nu permite gândurile. În acele momente, tăcerea mentală este cea mai dificilă. Capul meu este plin de energie haotică și de gânduri care se răsucesc și se smucesc în jurul meu. Dar, în cele din urmă, mă simt liniștit și concentrat. Sunt pregătit să lucrez. Începeți cu 5-10 minute. Un pic merge un drum lung.

De ce obiectivele ajută la înfrângerea supra-stimulării

Robert A. Heinlein a spus odată: „În absența unor obiective clar definite, devenim ciudat loiali față de trivialități zilnice până când în cele din urmă suntem robi de el”.

A avea obiective vă simplifică eforturile într-un tunel care trece de zgomot. Nu este nevoie să existe o listă de verificare imensă. Diluează importanța sarcinii. Păstrați lista simplă și scurtă. Îți mărește conexiunea cu obiectivul tău. Te întărește de la distrageri inutile.

Spre deosebire de experimentele pe șoareci, nu vedem rezultatele din „sinele de control” care ne depășește. Ca un mouse eficient, începeți să știți prin ce labirint doriți să treceți. Apoi, ignorați orice vă distrage atenția de la această călătorie. Rămâneți vigilenți. Luați în considerare orice distragere a atenției ca o întorsătură greșită într-un labirint din care este greu să reveniți.

De luat masa

Prea mulți oameni sunt legați de obiceiuri repetitive, neproductive, concepute pentru a le menține într-o buclă de feedback. Concentrați-vă pe încetinirea minții. Faceți acest lucru practicând meditația și îndepărtând forțat perioadele de tehnologie. Am o fereastră de două ore în fiecare zi în care nu sunt permise ecrane.

Productivitatea nu înseamnă a face totul, ci a face lucrurile corecte. Au obiective clare. Forțați-vă să nu faceți nimic dacă amânați. A nu face nimic are obiceiul de a se transforma în a face ceva. Mai presus de toate, fii selectiv cu privire la ceea ce permiți în mintea ta. Filtrează cât mai mult zgomot posibil.

De absolutweb

Editor advertoriale Absolut Web Expert.
www.absolutweb.ro
office@absolutweb.ro
Tel. +40720 576 837