Mergeți pe culoarul de curățare al oricărui magazin alimentar important și veți găsi un cocktail chimic pentru a remedia orice mizerie de uz casnic.

Ai un sabot? Aruncați o sticlă de solvent pe canal. Spumă la cuptor? Există un aerosol pentru asta. Echipament sportiv cu miros funky? „Împrospătați-l” cu un voal cețos de in proaspăt parfum de .

Totul pune întrebarea: ce-i în lucrurile astea, oricum ? Ce substanțe chimice aruncăm în sistemele noastre de apă? Și ce vapori ingerăm în corpul nostru în timp ce facem acest lucru?

Potrivit unui studiu al Grupului de lucru pentru mediu, care a examinat 2.000 de produse populare de curățare a gospodăriei, doar șapte la sută au dezvăluit în mod adecvat conținutul acestora. Mai mult, 53% conțineau ingrediente despre care se știe că sunt dăunătoare pentru plămâni.

Nu cu mult timp în urmă, înainte ca corporațiile multinaționale de îngrijire personală să colonizeze magazinele alimentare, o listă foarte simplă de ingrediente simple, chiar de calitate alimentară, au făcut trucul pentru majoritatea mizeriilor casnice – în condiții de siguranță și eficiență .

Iată 35 de sfaturi ecologice de curățare a locuințelor pe care ți-ai dori să le cunoști mai devreme.

Cuprins

 • 3 produse de curățat universale pentru bricolaj pe care să le păstrați la îndemână
 • 15 haioane ecologice pentru curățarea bucătăriei
 • Boraxul este sigur?
 • 7 solutii ecologice pentru băi spumante
 • 3 sfaturi de rufe ecologice
 • 10 soluti ecologice generale pentru curățarea locuințelor ecologice
 • Lista de cumpărături cu ingrediente de curățare ecologice
 • Utilizarea uleiurilor esențiale: Cum să începeți
 • Descărcați acest ghid pentru mai târziu

3 produse de curățat universale pentru bricolaj pe care să le păstrați la îndemână

Un săpun din Castilia, curățător universal

Combinați 1,5 litri (6 cani) de apă cu 60 ml (1/4 cană) săpun lichid Castilia. Opțional: adăugați 10-12 picături de uleiuri esențiale (lămâie, cimbru sau lavandă sunt opțiuni bune) pentru parfum. A se păstra într-o sticlă de sticlă cu spray, se etichetează cu data și se păstrează la loc răcoros. Acest amestec va dura aproximativ șase luni.

Ce este săpunul din Castilia?  Săpunul din Castilia este considerat natural deoarece este un săpun pe bază de ulei care vine sub formă lichidă sau în formă de bară. Poate fi făcut din nucă de cocos, cânepă, semințe de floarea-soarelui, jojoba și măsline, dar aveți grijă deosebită să evitați cele din ulei de palmier, cu excepția cazului în care puteți fi siguri că a fost recoltat în mod durabil.

O pastă de curățat pentru bicarbonat de sodiu

Se amestecă 420 ml (1-2 / 3 cani) bicarbonat de sodiu cu 60 ml (1/4 cană) săpun castil lichid și 60 ml (1/4 cană) apă. Aplicați pasta acolo unde este necesar și lăsați-o să se fixeze timp de 15 minute înainte de a o șterge.

De ce bicarbonatul de sodiu este un produs de curățare atât de bun? Bicarbonatul de sodiu, alias bicarbonat de sodiu, face ca murdăria și grăsimile să se dizolve în apă, făcându-l un detergent eficient ușor abraziv pentru îndepărtarea petelor și murdăria dură. De asemenea, neutralizează acizii și bazele, ceea ce înseamnă că elimină mirosurile, mai degrabă decât să le acopere.

Oțet și apă

Amestecarea oțetului și a apei înseamnă să nu mai aveți nevoie de un produs de curățat pentru sticlă din nou De asemenea, servește un bun dezinfectant general, mai ales atunci când se adaugă lămâie.

Pentru a face, pur și simplu combinați părți egale vingear alb cu apă. (Ex: 250 ml: 250 ml.)

De ce este eficient oțetul? Oțetul este un produs secundar al fermentației plantelor și conține 5-10% acid acetic, care este o soluție eficientă pentru descompunerea grăsimii și a mucegaiului, împiedicând în același timp dezvoltarea unor bacterii.

Atenție :

 • Nu niciodată amestecați oțetul cu înălbitor (produce un gaz clor toxic).
 • Deși nu este periculos, nu adăugați săpun natural în oțet ; aceasta va face săpunul ineficient.
 • Nu utilizați oțet pe piatră naturală (cum ar fi blaturi de marmură sau granit), lemn ceruit sau fontă.
 • Utilizați oțet cu ușurință pe țiglă cu mortar expus; expunerea prelungită o poate degrada.

Sfaturi : Pentru a crea o concentrație mai mare de curățare, reduceți volumul de apă, cumpărați un oțet cu aciditate mai mare (7-12% acid acetic) și lăsați amestecul să stea 15 minute înainte de spălare.

Blogger care a stăpânit acest hack de curățare ecologic :
Dacă vi se pare că aroma oțetului este înțepătoare, consultați Chris din rețeta Joybilee Farm pentru un curățător de oțet de lămâie de casă sau navigați pe site-ul web Tori Avey pentru un concentrat detergent natural de casă pentru citrice .

Evitați această curățare obișnuită cu greșeală de oțet

Navigați pe internet pentru remedii naturale de curățare și veți găsi mulți oameni care recomandă amestecul săpunului din Castilia cu oțet sau oțetul să fie amestecat cu bicarbonat de sodiu. Deși nu sunt periculoase, aceste două combinații vor face ingredientele active din săpun sau bicarbonat de sodiu mai puțin eficiente decât atunci când sunt utilizate singure.

Hacks ecologice pentru curățarea bucătăriei

35. Blaturi și dulapuri mai curate

Pentru mizeriile zilnice, utilizați un detergent pe bază de săpun Castile multifuncțional pentru a șterge dulapurile și blaturile. Pentru a îndepărta petele, aplicați o pastă de curățat bicarbonat de sodiu. Așteptați 15 minute și ștergeți-l.

34. Curățați aparatele din oțel inoxidabil

Ștergeți mașina de spălat vase, frigiderul, hotei și suprafețele exterioare ale cuptorului cu microunde cu o cârpă și nediluat oțet alb pentru un finisaj fără urme.

33. Curățați o hota grasă

Combateți stropii de ulei încăpățânat cu ulei. (Da, ai auzit bine.) Folosește o cârpă absorbantă și un ulei vegetal natural pentru a combate grăsimile. Uscați-l, apoi dați-i o dată peste o dată cu detergent universal pe bază de săpun Castile sau oțet nediluat dacă hota este din oțel inoxidabil.

32. Dezinfectați sau îndepărtați petele de alimente de pe o tăietură de lemn sau dintr-un bloc de măcelar

Ryan Christodoulou

Distribuiți Pin

Pentru a dezinfecta o suprafață de lucru a lemnului, tăiați-o și ștergeți-o cu o lămâie. Pentru petele adânci, aplicați un tratament de înmuiat cu suc de lămâie timp de 10 minute. Clătiți și uscați la aer.

Sfat : pentru a păstra longevitatea tăbliței și ustensilelor dvs. de lemn, nu le puneți niciodată în mașina de spălat vase.

Blogger care a stăpânit acest hack de curățare ecologic :
Katja de la Savory Lotus adaugă oțet de mere la metoda ei. Glisați rețeta ei aici: Cum să vă igienizați tăieturile de lemn în mod natural .

31. Curățați chiuveta bucătăriei

Share Pin

The kitchen sink is ground zero for bacteria build-up. If you haven’t already, ditch the traditional kitchen sponge, which has been revealed to be one of the most germ-concentrated places of a home.

For stainless steel sinks – Use an absorbent cloth to wipe down all surfaces with baking soda. Rinse the sink and then dry with a cloth.

Porcelain or enamel cast iron sinks – Sprinkle a liberal amount of baking soda or washing soda onto a dry sink and then use a damp, non-abrasive pad to wipe clean.

Bloggerii care au stăpânit acest hack de curățare ecologic :
Simți că ai putea avea nevoie de o putere suplimentară de curățare? Introduceți peroxidul de hidrogen. Kimberly de la Get Green Be Well ne arată Cum să omoare în mod natural germenii într-o chiuvetă de bucătărie, în timp ce Kim de la Yellow Brick Home explică Cum să curăți o chiuvetă de smalț alb (sigur și natural) .

30. Igienați o suprafață

Distribuiți Pin

Combinați 10 ml (2 lingurițe) de Borax (a se vedea Borax este sigur? Nota de mai jos ), 60 ml (4 linguri) oțet și 750 ml (3 căni) apă fierbinte într-o sticlă de pulverizare. Notă: aceasta este nu o formulă antibaterială; majoritatea bucătăriilor și băilor nu necesită produse de curățare antibacteriene. Pulverizați și ștergeți, clătind cu apă.

Blogger care a stăpânit acest hack de curățare ecologic :
Alternativ, utilizați un săpun Castile sau faceți așa cum face Kimberly de la Get Green Be Well , folosind oțet și peroxid de hidrogen în două etape separate. (Amintiți-vă: nu niciodată amestecați cele două într-un singur recipient.)

29. Remediați funcția garburator

Deodorizați un garburator aruncând câteva coji de citrice într-o unitate de rulare.

28. Curățați cuptorul cu microunde

Tăiați o lămâie în jumătate și stoarceți sucul într-un castron sau cupă de măsurare pentru microunde. Adăugați 125 ml (1/2 cană) de apă și cuptorul cu microunde timp de 3 până la 5 minute (în funcție de puterea aparatului) până când apa fierbe. Păstrați ușa închisă încă 5 minute; aburul va slăbi resturile aglomerate. Ștergeți cu o cârpă din microfibră sau absorbantă.

Bloggerii care au stăpânit acest hack de curățare ecologic :
Vedeți cum Erika de la Living Well Mom Speed ​​își curăță cuptorul cu microunde, în mod natural: Modul rapid și ușor, complet natural de a vă curăța cuptorul cu microunde . Sau, verificați imaginile Petro înainte și după folosirea metodei cu lămâie-abur: Brilliant Natural Ways to Clean Microond Cupers .

27. Curățați o sobă de sticlă sau un cuptor ceramic

Ștergerea unui aragaz cu apă și un săpun natural blând (cum ar fi săpunul Castilei) ar trebui să funcționeze bine pentru gătitul zilnic, dar pentru mizeri mai dure, presărați bicarbonat de sodiu și acoperiți-l cu un prosop umed. Așteptați 30 de minute, apoi ștergeți.

Blogger care a stăpânit acest hack de curățare ecologic :
Vedeți cum Kimber de la Pinning Mama își curăță gama de gaze: 3 ingrediente Miracle Stove Top Cleaner .

26. Abordați mizeria la cuptor (în mod natural)

Soluțiile comerciale de curățare a cuptorului sunt unele dintre cele mai toxice produse de curățare pentru consumatori de pe raftul magazinelor alimentare. Trecerea la un produs natural nu va fi fără efort, dar veți respira mai ușor. Reduceți cantitatea de grăsime pentru cot necesară, folosind timpul și umezeala.

Mai întâi, utilizați un burete natural sau o sticlă de pulverizare pentru a uda toate suprafețele cuptorului. Apoi, aplicați o pastă groasă de bicarbonat de sodiu (175 ml; 3/4 cană), sare (60 ml; 1/4 cană) și apă (60 ml; 1/4 cană) apă pe suprafețele interioare. Lăsați amestecul să stea peste noapte. Răsturnați pasta cu o spatulă și ștergeți-o cu o cârpă. Curățați toate resturile rămase cu un tampon din lână de oțel. Clătiți.

Blogger care a stăpânit acest hack de curățare ecologic :
Vedeți Kait din Hello Nest descrieți cum curăță cuptorul, pas cu pas: Curățătorul natural pentru cuptor DIY – Evitați fumurile toxice.

25. Trageți – și reîmprospătați – frigiderul

Distribuiți Pin

Goliți frigiderul de ingrediente, verificând datele de expirare și scoateți sertarele și rafturile. Utilizați un produs de curățat universal, pe bază de săpun Castile, pentru a șterge orice mizerie. Pentru scurgerile pe bază de ulei, consultați secțiunea „hotă cu grăsime” de mai sus.

Pentru a îndepărta petele alimentare și reziduurile de rugină, adăugați apă la bicarbonat de sodiu pentru a crea o pastă groasă. Aplicați la fața locului pe pete și lăsați-l să stea timp de 10 minute înainte de a șterge.

Dacă exteriorul frigiderului este din oțel inoxidabil, utilizați oțet nediluat pentru un finisaj fără urme.

Pentru a deodoriza reziduurile de frigider reziduale, depozitați o cutie deschisă de bicarbonat de sodiu în frigider, schimbându-l la fiecare câteva luni, după cum este necesar.

Sfat : pentru a reduce mirosurile, luați în considerare modul în care depozitați articole parfumate, cum ar fi ceapa feliată, brânzeturile moi sau resturile fierte. Utilizați recipiente cu capace etanșe și evitați recipientele din plastic care absorb mirosurile.

Bloggerii care au stăpânit acest hack de curățare ecologic :
Militza de la Little Green Dot ne arată cum amestecă un exfoliant gros de curățat în postarea ei Rețetă: Produse de curățat frigider naturale . Pentru a vă scufunda profund în curățarea bobinelor (ceea ce poate îmbunătăți eficiența unității), navigați la Kait din articolul în profunzime A Clean Bee : Cum să vă curățați frigiderul .

24. Deodorizează un coș de gunoi

Umpleți coșul cu apă caldă și bicarbonat de sodiu; înmuiați peste noapte. Gol și uscat.

Sfat : ambalajele cu proteine ​​crude și fructe de mare vor împuși rapid un coș de gunoi. În loc să aruncați aceste articole în coșul de bucătărie, aduceți-le imediat la tomberonul clădirii dvs. sau aruncați-le în garaj.

23. Etaje care sclipesc

După ce măturați sau aspirați resturile mari și praful, combinați următoarele soluții și îndepărtați-le.

Pentru vinil și linoleum : Se amestecă 250 ml (1 cană) de oțet alb și 2,5 ml (1/2 linguriță) ulei de măsline în 4 litri (un galon) de apă caldă. Deoarece linoleumul este mai susceptibil la umiditate, aplicați soluția cu ușurință. (Nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la vinilul care este un material sintetic neporos.)

Pentru pardoseli din lemn: Se amestecă 60 ml (1/4 cană) oțet alb cu doi litri (jumătate de galon) de apă caldă. Testați la fața locului o zonă mică înainte pentru a vă asigura că nu există efecte adverse. Pentru curățarea de rutină este necesară doar o mop ușor umedă. Pentru a lustrui manual o suprafață de lemn, amestecați părți egale ulei vegetal cu oțet; freca bine.

Pentru plăci de piatră : Amestecați 250 ml (1 cană) oțet alb în 4 litri (un galon) de apă. După ștergere, clătiți cu apă limpede.

Bloggerii care au stăpânit acest hack de curățare ecologic :
5 moduri prietenoase cu pământul de a vă curăța podelele din lemn tare  de esență de Miko la The Budget Mom
Cum se curăță podelele din lemn de esență tare fără oțet de Becky la Clean Mama

22. Curățați un ceainic

Aduceți la fierbere 500 ml (2 cani) de apă și 60 ml (1/4 cană) oțet alb. Odată răcit, ștergeți ibricul cu o cârpă și clătiți bine cu apă.

Blogger care a stăpânit acest hack de curățare ecologic :
Urmăriți cum Lynne de la New Mummy Blog o face în postarea ei Cum să detartrați ibricul cu oțet .

21. Pregătiți fructe și legume

Folosind un castron mare sau chiuveta, combinați un litru de apă (4 căni) cu 330 ml (1-1 / 3 căni) oțet alb și 15 ml (1 lingură) de sare. (Dacă trebuie să dublați volumul, pur și simplu mențineți același raport.) Înmuiați pielea subțire, cum ar fi afine și verdeață cu frunze, timp de 5 minute; lăsați produse mai tari precum mere, dovlecei și broccoli timp de 10 minute. Clătiți bine.

Blogger care a stăpânit acest hack de curățare ecologic: Iată cum Tiffany de la Don’t Waste the Crumbs se asigură că fructele și legumele ei nu conțin pesticide înainte de a consuma: 9 moduri de a spăla produse naturale.

Boraxul este sigur? Boraxul, cunoscut și sub numele de boratul de sodiu, este o sare minerală alcalină naturală și a fost folosit în mod istoric ca agent de curățare popular. Cu toate acestea, doar pentru că ceva apare în mod natural, nu înseamnă că este neapărat inofensiv. Citiți aici scufundarea profundă a Wellness Mama. Pe scurt? Boraxul nu este un ingredient alimentar și, nediluat, poate irita pielea.

Hacks de curățare ecologice pentru băile spumante

20. Curățați un vas de toaletă

Pulverizați vasul cu produsul de curățat multifuncțional pe bază de săpun Castile descris mai sus. Lăsați-l să stea câteva minute, dacă credeți că este necesar, înainte de a curăța cu o perie. Pentru o curățare mai profundă, presărați cu bicarbonat de sodiu sau spălare înainte de a utiliza o perie de curățare pentru a îndepărta acumularea; clătiți pentru a clăti.

19. Dușuri fără pată

Pentru curățarea de rutină a panourilor cabinei de duș, a corpurilor de crom și a depozitelor de apă, produsul de curățat universal pe bază de săpun Castile ar trebui să facă truc.

Pentru panourile sau ușile de duș din sticlă, amestecați pur și simplu părți egale oțet alb și apă. (Nu adăugați uleiuri esențiale deoarece vor lăsa dungi.)

Pentru a alunga murdăria adâncă, amestecați un amestec universal: 420 ml (1-2 / 3 căni) bicarbonat de sodiu 60 ml (1/4 cană) săpun Castile lichid și 60 ml (1/4 cană) apă. Aplicați pasta acolo unde este necesar și lăsați-o să se fixeze timp de 15 minute înainte de a o șterge.

Sfat : Păstrați o racletă portabilă în duș. Îndepărtarea apei care altfel ar persista reduce acumularea de spumă de săpun și urmele de apă. De asemenea, înseamnă că, atunci când va veni timpul să vă curățați profund dușul, va necesita mai puțină grăsime pentru cot.

Bloggerii care au stăpânit acest hack de curățare ecologic :
Vedeți cum Becky de la Clean Mama abordează în schimb dușurile cu vodcă: Lavender + Lemon Bath Spray de dezinfectare . Apoi, urmăriți cum YouTuber Rachel Talbott produce „bombe fizzy” și un deodorizant pentru toaletă : DIY Sfaturi DIY pentru curățarea băilor naturale .

18. Pentru cadă și faianță

Pentru curățarea de rutină a căzii, umeziți o cârpă sau un burete natural cu bicarbonat de sodiu și apă; ștergeți fiecare suprafață și clătiți cu apă.

Pentru o curățare mai profundă, pulverizați și ștergeți suprafețele cu un produs de curățat universal, pe bază de săpun Castile.

Pentru tratarea petelor și a inelelor de apă, udați bicarbonatul de sodiu sau spălatul de sodiu într-o pastă. Aplicați și lăsați să stea timp de 10 minute înainte de a șterge.

Blogger care a stăpânit acest hack de curățare ecologic :
Glisează Kathryn la Going Zero Deșeuri e DIY Tub Periați sau Bren lui netoxică nr Scrub duș curat .

17. Mucegaiul pentru baie și mucegaiul de descurajare

Se amestecă peroxid de hidrogen dintr-o parte (soluție 3%) cu apă din două părți. Pulverizați zona afectată și lăsați-o timp de 60 de minute înainte de clătire. Poate fi necesară o curățare delicată cu un burete non-abraziv.

16. Banish calcar

Înjumătățiți o lămâie și strângeți sucul pe zonele de calcar. Lăsați-l să stea 5 până la 10 minute înainte de a șterge curat cu o cârpă umedă.

15. Soluție de curățare a oglinzii

Combinați 125 ml (1/2 cană) oțet alb și 125 ml (1/2 cană) apă într-o sticlă cu spray. (Nu uitați să etichetați dacă depozitați excesul pentru mai târziu.) Pentru utilizare, pulverizați oglinda și curățați-o cu o cârpă reutilizabilă.

Bloggerii care au stăpânit acest hack de curățare ecologic :
Crunchy Betty testează trei metode diferite de curățare a oglinzilor: Battle of the Homemade Glass Cleaners, în timp ce Kristin de la Live Simply își dezvăluie rețeta pentru How to Make Homemade Glass and Cleaner Mirror .

14. Goliți un canal de scurgere înfundat

Pentru curățarea de rutină, amestecați 125 ml (1/2 cană) sare cu 4 litri (un galon) de apă într-o oală; se încălzește, dar nu la fierbere. Se toarnă scurgere.

Pentru a crea o concentrație mai puternică pentru o înfundare în țevi metalice, se toarnă 125 ml (1/2 cană) bicarbonat de sodiu pe canal, apoi 125 ml (1/2 cană) de oțet. Lăsați-l timp de 15 minute, astfel încât reacția chimică cu două ingrediente să poată descompune acizii grași. Apoi, turnați încet apă clocotită pe canalul de scurgere pentru a spăla înfundarea. Atenție: Nu încercați această metodă dacă ați încercat deja un produs comercial de curățare a canalelor; combinarea oțetului cu diverși compuși chimici poate produce vapori toxici.

Dacă simțiți că înfundarea necesită mai mult decât remediile de mai sus, luați în considerare un produs comercial ecologic, cum ar fi Citra Solv, care utilizează enzime naturale pentru a descompune înfundările supărătoare.

Sfat 1 : Folosiți un simplu de șarpe instalații sanitare pentru a provoca manual înfundarea.

Sfat 2 : Cea mai bună strategie pentru canalele de scurgere liberă este o abordare preventivă. Cel mai notor vinovat este, desigur, părul, care se poate lega cu grăsime și spumă de săpun pentru a forma un înfundat. O soluție simplă este utilizarea unui capac de scurgere din silicon sau a captatorului de păr Tub Shroom .

Sfaturi pentru rufe ecologice

13. Deodorizați o mașină de spălat cu mucegai

How is it that an appliance that requires soap during every use can develop a funk? A few reasons, as it turns out.

First, people tend to use more detergent than needed. Residual soap scum builds up in the drum – which attracts dirt particles – and over time, creates a mildew odor. Second, if you’re using a front-loading washer (which requires less water than a top-loading model) there’s less water volume to wash away the excess detergent.

Pentru a vă deodoriza mașina de spălat, amestecați 60 ml (1/4 cană) bicarbonat de sodiu cu 60 ml (1/4 cană) apă. Se amestecă soluția până se omogenizează și se toarnă în sertarul pentru detergent. Apoi, se toarnă 500 ml (2 căni) de oțet alb în tambur. Rulați o sarcină goală pe un ciclu de căldură ridicat.

Sfat : Ca efort preventiv, încercați să păstrați tamburul cât mai uscat posibil. Nu lăsați o încărcătură umedă de rufe să stea ore întregi / peste noapte și lăsați ușa deschisă sau deschisă în timp ce nu este utilizată.

12. Alegeți un detergent de rufe ecologic

În primul rând, detergentul pentru rufe pe care îl utilizați ar trebui să fie la fel de sensibil pe piele, ca și pe mediu. Tru Earth Eco-Strips sunt puteri de curățare ultra-concentrate, hipoalergenice, biodegradabile, ambalate într-o bandă mică, pre-măsurată de detergent de rufe fără lichid pe care tocmai o aruncați la spălare. În plus, acestea vin într-un manșon de carton compostabil fără plastic.

Bloggerii care au stăpânit acest hack de curățare ecologic :
Urmăriți o recenzie brutal onestă de Kristen de pe canalul YouTube Strolling Through Life sau citiți ce a spus Jonathan despre Tru Earth Eco-Strips pe Revizuit.com .

11. Bile de vopsitor de lână

Dacă nu aveți capacitatea de a vă usca rufele cu aer, adăugarea câtorva bile de uscător de lână poate îmbunătăți eficiența uscătorului, reducând în același timp agățarea statică – toate acestea reducând factura de energie. Cum funcționează? Bilele de lână ajută la îmbunătățirea fluxului de aer în uscător, absorbind în același timp umezeala. În plus, lenjeria și prosoapele nu se răsucesc la mijlocul ciclului. Utilizați trei sau patru pentru uscarea sarcinilor mai mici și cinci până la șase pentru cele mai mari.

Sfat : Când cumpărați bilele pentru uscător, căutați-le pe cele realizate cu lână organică și pe cele de dimensiuni mai mari decât o minge de tenis.

Blogger care a stăpânit acest hack de curățare ecologic :
Pentru mai multe alternative fără substanțe chimice față de foile de uscător convenționale, consultați această postare din Good Girl Gone Green: 7 alternative la foile de uscător convenționale .

Hacks de curățare generală ecologice

10. Ferestre fără pată, fără urme

Combinați 125 ml (1/2 cană) oțet alb și 125 ml (1/2 cană) apă într-o sticlă cu spray. (Nu uitați să etichetați dacă economisiți excesul.) Pentru a curăța, pulverizați geamul și ștergeți-l cu ziar. Nu ai ziar la îndemână? Va funcționa și o racletă, un burete de celuloză sau o cârpă (bumbac, cânepă sau bambus).

Notă: hainele din microfibră sunt extrem de eficiente pentru ferestrele și oglinzile fără urme, dar probabil că nu sunt atât de ecologice pe cât credeți. Urmăriți: Povestea microfibrelor.

Sfat: Curățați ferestrele într-o zi înnorată sau când fereastra este rece la atingere. Curățarea într-o zi însorită este potrivită pentru a lăsa dungi.

9. Fix pet bed funk

Mai întâi, verificați patul pentru o etichetă care conține instrucțiuni de spălare.

Pentru a deodoriza, presărați bicarbonat de sodiu și lăsați-l să stea timp de două ore înainte de aspirare.

Pentru apărarea parfumului zilnic, diluați 5 ml (1 linguriță) de bicarbonat de sodiu într-un 250 ml (1 cană) de apă caldă într-o sticlă de pulverizare. Adăugați 2-4 picături de ulei de arbore de ceai (un dezinfectant natural) și aburiti patul zilnic.

Blogger care a stăpânit acest hack de curățare ecologic :
Verificați Kim din rețeta Get Well Be Well pentru un spray de eliminare a mirosului natural DIY care include amestecuri sugerate de uleiuri esențiale.

8. Deodorizează o cutie de gunoi

Multe cutii de gunoi sunt fabricate din plastic, iar plasticul absoarbe cu ușurință mirosurile. Pentru a deodoriza o cutie de gunoi, utilizați aceeași strategie ca și curățarea unui coș de gunoi: umpleți-o cu apă caldă și bicarbonat de sodiu, înmuiat timp de câteva ore înainte de golire și uscare. Înainte de a reumple cu așternut, presărați un strat de bicarbonat de sodiu pe fundul cutiei. Nu este nevoie să vă faceți griji dacă acest lucru este sigur; bicarbonatul de sodiu nu este toxic pentru oameni și animale de companie.

7. Curăță un covor de yoga transpirat

Folosiți-vă un curățător multifuncțional la îndemână pe bază de săpun Castile pentru a șterge un covor de yoga bine iubit. Uscat la aer.

Blogger care a stăpânit acest hack de curățare ecologic :
Davida de la The Healthy Maven face demachiantul cu un pas mai departe. Consultați rețeta ei care necesită alune de vrăjitoare și uleiuri esențiale: DIY Yoga Mat Spray .

6. Îndepărtați o perie de perete

Între umflăturile de mobilier și copiii artistici, pereții interiori vopsiți într-o casă pot bate. Pentru a îndepărta petele și urmele, frecați ușor bicarbonat de sodiu pe loc cu un burete umed. Ștergeți și clătiți pentru a termina. Pentru locuri de muncă mai dure, înlocuiți bicarbonatul de sodiu cu cel de spălat.

5. Canapele și tapițerie

Cel mai important mod de acțiune este tratarea deversărilor cu grabă.

Mai întâi, inspectați canapeaua pentru o etichetă care să indice metoda adecvată de curățare. Cele mai frecvente sunt „W”, adică puteți folosi apă și „S”, ceea ce înseamnă numai solvenți (adică numai curățătorie chimică).

Pentru tapițeria care este tolerantă la apă, mai întâi ștergeți pata cu o cârpă uscată. (Evitați frecarea!)

Notă laterală: Dacă ați vărsat o substanță pe bază de ulei, presărați amidon de porumb și așteptați ca aceasta să absoarbă umezeala; 30 de minute mai târziu, aspirați-l.

Apoi, ștergeți pata cu o cârpă umedă; din nou, evitați frecarea. Aplicați o cantitate mică de săpun sau apă și oțet. Ștergeți cu un burete abia ud. Clătiți săpunul din burete și folosiți apă pentru a șterge din nou, după cum este necesar.

În cele din urmă, ștergeți locul umed cu prosoape curate și uscate.

Sfat : pentru scurgeri foarte dure (gândiți-vă: alimente pe bază de roșii, cerneală neagră sau vin), vă recomandăm să luați în considerare un produs de curățare pentru pete verzi.

4. Se amestecă un agent de îndepărtare a petelor de covor

Combinați părți egale oțet alb și apă într-o sticlă de pulverizare; aplicați direct pentru a dilua pata, lăsând-o timp de 5 minute. Amestecați un castron mic cu apă caldă cu săpun și apoi curățați-l cu o perie de curățare.

Notă laterală : Dacă pata este pe bază de ulei, presărați locul cu amidon de porumb. Așteptați 20-30 de minute înainte de aspirare.

În cazul în care pata necesită un tratament mai dur, ați putea lua în considerare amestecarea a 60 ml (1/4 cană) sare cu Borax * și oțet pentru a forma o pastă. Lasă pasta să stea două ore. Îndepărtați și ștergeți cu o cârpă umedă.

3. Deodorizează covorul

Presărați bicarbonat de sodiu pe un covor deja curățat cu vid și lăsați-l să stea timp de două ore. Aspiră pulberea. Opțional: Finalizați prin pulverizare cu un spray de lenjerie de casă.

2. Amestecă un spray de lenjerie de casă

Sperăm că eliminarea mirosurilor de aerosoli va deveni în curând un lucru din trecut. (Textile funky încărcate cu o pătură de produse chimice? Da.)

Spray-urile de lenjerie sunt ușor de făcut, cu miros delicios și chiar au proprietăți microbiene.

De ce veți avea nevoie : vodcă (serios!), Ulei esențial organic de lavandă, apă, o sticlă cu spray. Opțional: pâlnie. Din păcate, poți folosi hamamelis ca înlocuitor de vodcă.

Se amestecă 30 de picături de ulei esențial de lavandă cu 90 ml (3 uncii) de vodcă. Se agită bine înainte de a adăuga 250 ml (1 cană) de apă.

De ce este necesar alcoolul? Uleiul esențial nu se va distribui numai în apă, ci va fi diluat de alcool.

Sfat : Folosiți spray-uri de lenjerie pentru a împrospăta prosoapele, halatele, fețele de pernă, tapițeria, covoarele, fețele de pernă, draperiile și multe altele.

Mirosuri / uleiuri alternative : Lămâie, brad, chiparos, mușețel, mentă.

Bloggerii care au stăpânit acest hack de curățare ecologic :
Parcurge Stephanie la Hello Nest e DIY Lavandă Linen Spray Reteta sau Elsie de mizerie Beautiful ” DIY naturale odorizant camera .

1. Împiedicarea moliei DIY

Naftalinele, care sunt folosite pentru a controla molii, peștii argintii și dăunătorii din fibre, sunt obținute în mod obișnuit cu naftalină și paradiclorobenzen – ambele fiind toxice pentru animale de companie și pentru oameni. Din fericire, realizarea unui plic care respinge molia este ușor de făcut.

Pur și simplu utilizați un pătrat de brânză pentru a înfășura așchii de cedru aromat, care pot fi achiziționate de la un magazin de artizanat sau de hardware. Coaja de lămâie uscată poate fi, de asemenea, un factor de descurajare natural eficient. Asamblați într-o pânză de brânză și atârnați-o într-un dulap sau aruncați-o într-un sertar.

Lista de cumpărături cu ingrediente de curățare ecologice

 • oțet alb
 • Săpun fără mireasmă din Castilia
 • Tru Earth Eco Sprips pentru rufe
 • Bicarbonat de sodiu
 • Spălarea sifonului
 • Ulei vegetal
 • Bureți de celuloză
 • Lămâi
 • Uleiuri esențiale (lavandă)
 • Sticle de spray din sticlă refolosibile cu etichete
 • Perii de scrub din bambus
 • Bile de uscător de lână

Utilizarea uleiurilor esențiale: Cum să începeți ?

Adăugarea de uleiuri esențiale la un produs de curățat universal pe bază de săpun din Castilia nu numai că adaugă o aromă minunată (unii oameni sunt contrari mirosului de oțet diluat), dar unele uleiuri au calități antibacteriene, antivirale și antifungice. (Gândiți-vă: lămâie, portocală, arbore de ceai, lavandă, eucalipt și lemongrass.) Cu toate acestea, uleiurile esențiale nediluate pot fi iritante pentru piele (cu excepția lavandei și a arborelui de ceai) și există contraindicații.

Consultați ghidul Escents Aromatherapy Introducere în uleiurile esențiale și utilizați întotdeauna conform instrucțiunilor ambalate. Pentru un curs rapid de amestecare a uleiurilor esențiale, Stephanie de la Good Girl Goes Green descompune notele de bază, de mijloc și de vârf recomandate în postarea sa How to Blend Essential Oils .

Sfaturi cautate pe net cu ajutorul Mioclening Curatenie Constanta.

 

De absolutweb

Editor advertoriale Absolut Web Expert.
www.absolutweb.ro
office@absolutweb.ro
Tel. +40720 576 837