Zilele trecute, Google a lansat actualizarea Android 5.0.1 Lollipop pentru tableta Nexus 10, dar si pentru dispozitivele Nexus 4, Nexus 7 si 9 cu scopul de a remedia problemele cauzate de update-ul anterior, Android 5.0. Miscarea s-a dovedit de bun augur, insa doar partial.

Cu alte cuvinte, intr-adevar, Android 5.0.1 a remediat o parte dintre problemele cu care gadgeturile cu Android 5.0 Lollipop se confruntau, dar a introdus altele noi! Cel putin asa sustin userii care au luat cu asalt forumurile plangandu-se ca noua actualizare s-a dovedit si ea, in cele din urma, problematica.

Daca ai un Nexus 10 si planuiesti sa iti instalezi noul update in perioada urmatoare, n-ar strica sa stii ca, daca pana acum nu te-ai confruntat cu aceste buguri, exista riscul sa o faci de acum incolo: autonomie redusa a bateriei, probleme de conectivitate Wi Fi si Bluetooth, de rotire a ecranului, probleme care afecteaza functia „Ok Google”, probleme de redare a sunetelor si multe altele.

O parte dintre acestea au fost intalnite si dupa actualizarea la Android 5.0 Lollipop, altele sunt nou-noute. Este drept ca, de aceasta data, utilizatorii nemultumiti s-au dovedit a fi mai putin numerosi decat in urma actualizarii masive derulate de Google in luna noiembrie.

Bineinteles, daca ai un Nexus 7 sau 10, 9 sau chiar un Nexus 4, nu inseamna ca la actualizarea la Android 5.0.1 Lollipop te vei confrunta automat cu probleme. Multi dintre cei care si-au instalat update-ul se declara multumiti actualizarea care i-a scapat de bugurile cauzate de prima.

In orice caz, daca nu vrei sa iti asumi niciun risc si esti multumit de felul in care functioneaza Android 5.0 pe tableta ta Nexus 10, nu ai niciun motiv sa te arunci cu capul inainte si sa iti instalezi noul update. La urma urmei, poti oricand sa il astepti pe urmatorul si sa scapi cu basmaua curata de orice fel de neplaceri.

De Emil

Pasionat de promovare online, optimizare si crestere nivel afaceri.