Piața imobiliară are moment mai prielnice sau mai puțin bune. Astfel că în momentul în care ne dorim să investim în imobiliare Cluj, este cel mai bine să cercetăm puțin piața și să găsim cel mai bun moment.

Dacă e să ne luăm după studiile de pe piață, cele mai puține tranzacții imobiliare sunt încheiate vara. Aproape nimeni nu este interesat să cumpere pe parcursul verii, toată lumea se gândește la concedii și vacanță. Dar să fim sincer cel mai potrivit să investiți în domeniul imobiliar este vara.

apartament-cluj

Pe parcursul verii prețurile apartamentelor scad, cei care vând sunt dispuși să negocieze tocmai din lipsa celor interesați. Proprietarii de apartamente care nu au reușit să vândă sunt dispuși să negocieze sume care ajung chiar și până la 5000 de euro din valoarea apartementului.

La începutul anului universitar cererile pentru apartamente crește în Cluj, ceea ce duce automat și la o creștere a prețurilor, indiferent că ne referim la apartamente vechi sau noi.

Programul Prima Casă este unul din motivele pentru care în ultima perioadă cererile de pe piața imobiliară au crescut considerabil. Dacă până nu demult existau o mulțime de persoane care nu iși permiteau să investească într-un apartament în Cluj, acest program a reușit să acapareze o mulțime de clienți prin dobânzile și ratele mici lunare. Printre băncile care intră în acest program sunt BRD, Banca Transilvania, ING, Banca Comercială Română, etc. Cu un plafon de 2 miliarde de lei, programul Prima Casă a dus la dezvoltarea sectorului imobiliar în toată țara.

Un alt motiv pentru care prețul de vânzare al unui apartament Cluj, scade pe perioada verii este și faptul că atât mobilierul cît și electrocasnicele se ieftinesc în această perioadă. Astfel că dacă vă doriți să achiziționați un apartament în toiul verii, aveți și norocul să achiziționați toate cele necesare pentru utilarea și mobilarea acestuia la un preț foarte bun.

Toate aceste lucruri confirmă ca cea mai bună perioadă pentru a investi într-un apartament este vara. Desigur cei care iși permit pot aștepta și începerea anului universitar dar prețurile de vînzare vor fi mult mai ridicate.

Există pe piața imobiliara proprietari care nu sunt grabiți să vândă. Ei sunt cei care nu vor negocia și nu vor lăsa din preț, dar cei mai mulți vor sa își vândă proprietate cât mai repede.

Un alt motiv pentru care ar trebui să invetiți într-un apartament vara, sunt agențiile imobiliare care sunt și ele dispuse să își negocieze comisionul. Astfel ca un commision de 2 % care este practicat în general de agenții poate ajunge până la 1 %.
Prin investiția în imobiliare Cluj pe parcursul verii nu aveți decât de câștigat. Chiar dacă nu mai aveți libertatea de a pleca în concediu, achiziționarea unui apartament este o investiție pe termen lung care necesită anumite sacrificii.