Baia in stil minimalist trebuie sa fie atent amenajata. Aceasta are nevoie de un decor confortabil si functional. Spatiul trebuie sa fie cat mai aerisit, iar accentul este pus pe calitate si nu pe cantitate. Din acest motiv piesele de mobilier in numar mare nu sunt potrivite in acest spatiu.

Stilul minimalist este unul care ne va ajuta sa avem parte de o baie armonioasa si delicata. Minimalismul nu inseamna doar o culoare, ci mai degraba este un design cat mai atent elaborat si cat mai aerisit.

 

Another word for minimalism is ‘elegance.’ Elegance is beautifully resolving an issue with minimal means. Tom Kundig

 

Care sunt caracteristicile stilului minimalist

 

O baie in stil minimalist implica linii cat mai simple si multifunctionalitate. Atmosfera trebuie sa fie una aerisita si ordonata. Este chiar recomandat sa avem parte de un aspect unitar, doar asa baia noastra va fi mai placuta si mai relaxanta. Vom putea petrece cateva ore in baie pentru a ne putea relaxa.

 

Simetriile sunt importante

Simetria este  foarte importanta intr-o baie in stil minimalist. Cu cat vom pune mai mult accentul pe aceasta, cu atat baia noastra va fi mai frumoasa si mai echilibrata. Nu trebuie sa adaugam in baie culori stridente sau care sa ne oboseasca ochii prea mult.

 

O abordare prietenoasa

Atmosfera din baie nu trebuie sa fie una rece, ci din contra, trebuie sa alegem materialele care sa nu incarce prea mult baia. Putem oricand opta pentru pardoseala din gresie marmorata sau pentru obiecte decorative care sa inspire mai multa armonie si liniste.

 

Adaugam textura

O baie decorata intr-o nuanta de alb pur este cu adevarat o alegere minimalista. Trebuie insa sa avem grija la modul in care ne vom decora baia, deoarece nu ne vom dori ca aceasta incapere sa devina ostila sau plictisitoare. Faianta de tip mozaic este cu siguranta o alegere inspirata.

 

Functionalitatea este cheia

Toate obiectele prezente in baie trebuie sa aiba o anumite functie. Nu putea sa optam doar pentru anumite piese de mobilier, este recomandat sa apelam la o echipa de designeri de interior care sa ne ofere cele mai bune sfaturi. Trebuie sa ne adaptam si sa ne axam doar pe dotarile care sunt strict necesare.

 

Baia trebuie sa aiba toate dotarile necesare

Baia este un loc destinat relaxarii, iar toate produsele prezente aici trebuie sa ofere o atmosfera echilibrata si relaxanta. Cel mai bine este sa optam pentru un vas de toaleta suspendat si pentru o chiuveta suspendata. Cada trebuie sa aiba o dimensiune potrivita, astfel incat oricine sa se poata relaxa in voie.

 

Primas.ro ne ajuta sa avem parte de baia la care visam

Pe Primas.ro vom gasi cele mai inspirate colectii pentru ca baia noastra sa prinda conturul pe care il dorim. Putem avea parte de o baie perfecta din toate punctele de vedere; trebuie doar sa ne orientam catre colectia potrivita.

 

„Form follows function—that has been misunderstood. Form and function should be one, joined in a spiritual union.” FRANK LLOYD WRIGHT