Un dormitor in Art Deco este unul extraordinar. Decorul acestei incaperi nu trebuie sa fie deloc ieftin, iar elementele moderne sunt cele care dau viata amenajarii. Un design in stil Art Deco este unul rafinat si luxos si va reusi sa puna in valoare orice dormitor.

 

“Don’t be afraid to experiment – not everything has to match. A house that is 100% perfect is rarely full of charm.” – Rebecca de Ravenel

 

Caracteristicile unui dormitor amenajat in stil Art Deco

Un dormitor in stil Art Deco este unul in care vom intalni la tot pasul materiale costisitoare, metale pretioase, pietre, dar si obiecte de arta in numar cat mai mare. Luxul este necesar intr-un dormitor in stil Art Deco.

Un dormitor in stil Art Deco este unul perfect in care eleganta predomina. Elementul distinctiv este lemnul natural care se foloseste in toate piesele de mobilier, dar si materiale scumpe.

 

Decorarea peretilor este esentiala

Peretii unui dormitor in stil Art Deco sunt foarte importanti. Acestia trebuie sa fie tratati ca atare si trebuie sa includa picturi sau tablouri. Tapetul este si el important, deoarece ofera mai mult caldura si mai multa armonie. Peretii dormitorului trebuie sa aiba linii asimetrice sau drepte.

 

Corpurile de iluminat trebuie alese cu atentie

Corpurile de iluminat trebuie sa fie selectate cu multa atentie. Ambianta din dormitor trebuie sa fie una placuta. Corpurile de iluminat precum lampile in forma de turnuri, candelabrele voluminoase, dar si lampadarele elegante nu trebuie sa lipseasca din aceasta incapere.

 

Piesele de mobilier potrivite

Dormitorul este o incapere care indeamna la relaxare si care are nevoie de toata atentia noastra. Piesa centrala a acestei incaperi este, bineinteles, patul. Cu cat acesta va fi mai mare, cu atat va fi mai bine. Nuantele predominante ale pieselor de mobilier trebuie sa fie bronz, lapte sau culoarea aurului vechi. Piesele de mobilier mai pot fi decorate cu insertii din metal scumpe.

 

Pardoseala si tavanul sunt importante

Atunci cand ne gandim la pardoseala unui dormitor in stil Art Deco ne gandim automat la lux. Pardoseala unui dormitor in stil Art Deco trebuie sa fie una luxoasa, spre exemplu, parchetul din lemn intunecat sau cel care imita marmura este perfect. Putem chiar sa alegem un covor care are o acoperire mai bogata.

Tavanul are si le nevoie de toata atentia noastra. Un plafon neobisnuit sau cu o iluminare din stuc va fi mai mult decat perfect.

 

Elementele textile sunt cele care impresionaeaza

Un dormitor in stil Art Deco are nevoie de elemente textile alese cu multa atentie si cu multa grija. Cuverturile de pat trebuie sa fie din satin sau din matase, iar pernele trebuie sa aiba parte de o broderie eleganta si rafinata.

 

Pe Primas.ro vom gasi cele mai interesante colectii de mobilier

Pe Primas Home vom gasi de fiecare data piesele de mobilier care sa ne multumeasca pe deplin si care sa ne ofere un dormitor aparte si elegant.

 

„Be faithful to your own taste, because nothing you really like is ever out of style.” BILLY BALDWIN