O amenajare a unui living in stil minimalist trebuie sa fie realizata cu multa atentie. Piesele de mobilier trebuie sa fie simple, iar numarul acestora trebuie sa fie unul cat mai redus. Asta inseamna ca piesele de mobilier trebuie sa fie intr-un numar mult mai mic iar spatiile sa fie cat mai aerisite.

 

„Architecture is really about well-being. I think that people want to feel good in a space.” ZAHA HADID

 

Care sunt caracteristicile stilului minimalist

 

Minimalismul este considerat un adevarat stil de viata. Acesta este un stil de design interior pentru locuintele mici unde spatiul reprezinta o problema importanta. Stilul minimalist este perefect pentru acele cupluri tinere si active care vor sa aiba parte de un living modern, dar pe care sa il intretina cu cea mai mare usurinta.

 

Piesele de mobilier ideale pentru living

Piesele de mobilier pentru un living minimalist trebuie sa aiba forme simple si sa fie cat mai practice. Acestea nu trebuie sa ocupe foarte mult spatiu. Canapeaua si fotoliile trebuie sa aiba dimensiuni reduse si linii foarte bine definite. Biblioteca poate fi inlocuita cu cateva rafturi care pot fi montate direct pe perete. Piesele de mobilier se pot realiza din materiale precum: pal, melaminat, inox, piele, lemn, sticla sau materiale cu aspect lucios care sa ofere o amenajare bine-definita si complexa.

 

Paleta cromatica este importanta

Culorile unui living in stil minimalist sunt calde, dar cuprind si nuante inchise precum maro, negru, gri petrol sau nuante deschise precum alb, gri deschis sau bej. Cu cat culorile vor fi mai pale, cu atat ambianta va fi mai prietenoasa si mai relaxanta. Atmosfera prezenta in living trebuie sa fie plina de prospetime si de vitalitate.

 

Iluminatul are rolul lui foarte important

Lumina are un rol important in decorarea unui living in stil minimalist. Iluminatul poate avea loc in mod direct sau difuz, astfel incat spatiul sa se poata mari vizual si sa poata oferi o senzatie de relaxare si de prospetime.

Plantele decorative joaca un rol important

In living trebuie sa avem parte de natura si este recomandat sa amplasam trei sau patru plante verzi pentru a avea parte de o ambianta cromatica desavarsita. Cu ajutorul plantelor, livingul nostru va avea parte de mai multa culoare si o ambianta mai calda si mai placuta. Plantele ne vor aduce mult mai aproape de natura.

 

Canapeaua este cea mai importanta piesa

Canapeaua este cu siguranta cel mai important obiect din living. Daca ne dorim sa avem parte de un living confortabil, atunci putem alege o canapea intr-o nuanta neutra si care sa aiba un design simplu. Putem sa avem parte de o canapea colorata care sa ne armonizeze livingul in cel mai placut mod posibil.

 

Primas.ro ne ajuta sa avem parte de un living perfect

Pe Primas Home vom gasi de fiecare data colectii intregi de piese de mobilier care sa ne ajute sa avem parte de o ambianta perfecta care sa ne reprezinte in totalitate.

 

“Architecture is inhabited sculpture.” Constantin Brancusi