corpuri de iluminat pentru camera copiluluiUn copil este cea mai mare bucurie pentru o familie, iar atunci cand acesta vine, orice familie se straduieste sa il primeasca asa cum se cuvine. Si modul cel mai la indemana de a pregati venirea pe lume a unui copil este aceea de a amenaja o camera speciala pentru el sau ea. Bineinteles ca vom decora camera in functie de sexul bebelusului, folosind culori sau elemente specifice.

Trecem ceva mai repede peste finisaje si peste piesele de mobilier, si ajungem la iluminarea camerei, care este partea care ne intereseaza de aceasta data. Bineinteles, cele peste care tocmai am trecut sunt foarte importante, pentru ca in functie de acestea trebuie sa alegem corpuri de iluminat pentru camera copilului.

corpuri iluminat copiiInsa mai intai vreau sa facem un exercitiu destul de evindent avand in vedere tema pe care am abordat-o, si vreau sa apriviti in imaginea de mai sus, incercand sa va dati seama ce nu se potriveste acolo. Evident, este vorba despre candelabru, de altfel foarte frumos, dar care nu se incadreaza in decor. Este un candelabru care este bine pozitionat, de-asupra patutului, insa nu se potriveste cu nimic din aceasta camera. In plus, face prea multa lumina pentru o camera de copil, care are nevoie de lumina mai slaba, doar de lucru. Aceasta este o camera relativ neutra. Initial ne duce cu gandul la o camera de baietel, datorita petelor de culoare albastra, dar cosul crem ne arata ca acest albastru pal se poate potrivi si unei fetite. Oricum ar fi, corpul de iluminat pe care noi il recomandam in acest caz este aceasta plafoniera cu oite. In primul rand pentru ca se potriveste cu culorile neutre din camera, apoi oitele sunt, la fel, neutre, iar abajururile sunt orientabile, astfel incat lumina sa nu fie directa si sa nu deranjeze copilul, pentru ca, de obicei acesta sta cu fata in sus, iar lumina puternica directa ne deranjeaza si pe noi, mai ales pe cei mici.

Urmatorul exercitiu este de a alege corpuri de iluminat pentru camera din imaginea alaturata. Avem deja o veioza acolo, pe care putem sa o pastram sau nu, in functie de preferinte. Ma roade curiozitatea sa aflu ce ati pune voi in aceasta camera, dintre corpurile de iluminat disponibile in magazinul UniversulLuminii.ro. De aceea aveti la indemana pagina de Facebook a magazinului https://www.facebook.com/universulluminii.ro si contul de Twitter https://twitter.com/UniversulLumini pentru a ne spune care sunt parerile voastre si sa ne dati, cu link sau cu imagine corpurile de iluminat pe care le alegeti pentru aceasta camera de copii.