biciclete mtb
Biciclete mtb

Ti s-a intamplat sa intri intr-un magazin de bicicleta si sa vezi zecile de modele, insirate pe mai multe parti, pe mai multe nivele. Poate sa fie oarecum intimidant, nu-i asa? Totusi, a cumpara o bicicleta poate sa fie un lucrur relativ simplu, daca e abordat corect – alege un magazin care iti place (atat ca amplasare, aranjare, personal, stil), determina apoi care e tipul de bicicleta de care ai nevoie; decide-te cat de mult vrei sa cheltui pentru asta; alege-ti marimea potrivita inaltimii tale; testeaza putin modelul…ca in final sa o iei acasa. E un proces chiar simplu, atunci cand gasesti un magazin de sport care sa iti ofere ceea ce ai nevoie.  Vezi aici biciclete mtb potrivite oricarui stil de mers, profitand de ofertele acestui final de sezon !

Vom lua in continuarea acestui material pasii enuntati mai sus, pentru a-i detalia intr-un mod ce sa iti raspunda la majoritatea intrebarilor tale. Desigur, pentru aspecte suplimentare poti sa apelezi la informatiile postate pe forumurile specializate, precum dirtbike.ro, freerider.ro sau alte grupuri de discutii online. De asemenea, o serie de bloguri de specialitate trateaza in articolele lor subiecte complementare, intr-un mod potrivit diferitelor nivele de ciclism.

– Hotaraste-te asupra unui magazin care sa iti placa – e placut sa stii ca poti sa lucrezi la o relatie frumoasa cu acesta, pentru ca te vei mai intoarce acolo pentru service, pentru a cumpara alte accesorii de bicicleta, componente sau a obtine informatii. E important sa vezi ca oamenii de acolo nu vor doar sa vanda, ci sa te si ajute.

– Decide-te asupra tipului de bicicleta potrivita – lucru ce depinde in foarte masura de modul in care o vei folosi, de drumurile pe care le vei parcurge. O varietate de marci sunt disponibile azi, intr-o clasa extrem de extinsa. Majoritatea oamenilor aleg biciclete mtb, pentru ca sunt extrem de versatile si fiabile. Acestea sunt de tip hard tail (cu suspensie doar pe fata), dual suspension (sau full suspension, cum mai sunt denumite).

– Bugetul  – aceste biciclete au preturi competitive, de la brand la brand, de la magazin la magazin. La o anumita gama de pret, majoritatea au aceleasi componente. Insa dupa ce se trece un anumit prag, cu cat sunt mai scumpe, cu atat sunt mai performante. Cele mai scumpe merg mai bine si tin mai mult – e oarecum legat de faptul logic: cu cat mergi mai mult cu bicicleta, cu atat iti doresti si esti dispus sa investesti si mai mult.

– Marimea – aici se poate apela fie la specificatiile producatorului, in cataloagele specializate; fie se poate proba efectiv bicicleta si se pot urma sfaturile persoanelor de vanzare.  E foarte important ca aceasta sa fie corecta, altfel existand riscul sa apara dureri al nivelul spatelui, a incheieturilor picioarelor; de asemenea, manevrabilitatea poate fi  mult mai greoie.

In fine, testarea e la fel de importanta  – daca insa nu ai mai folosit o astfel de bicicleta, nu te lasa impresionat de anumite trasaturi. In timp, te vei obisnui cu pozitia si cu stilul de mers.

Asadar, data viitoare cand intri intr-un astfel de magazin de sport, vei stii cum sa iti cumperi tie sau celor dragi tie o astfel de bicicleta mtb. Mai mult de atat,  vei scurta timpul necesar si vei crea relatii cu cei ce lucreaza acolo. Descopera oferta unui magazin biciclete – Hypersport  pentru a investi corect in conditia ta fizica, in sport si miscare!