Uleiul de motor este alcatuit din doua ingrediente principale, uleiul de baza si aditivi. Uleiul de baza ii permite motorului sa efectueze functiile vitale, precum lubrifierea anumitor parti ale motorului pentr a le proteja impotriva uzurii si deteriorarilor cauzate de frictiune. Aditivii ajuta la protectia motorului prin incetinirea deteriorarii uleiului, in conditii de temperatura ridicata.

Functionarea optima a motoarelor autoturismelor depinde de urmatoarele functii pe care trebuie sa le indeplineasca uleiul: evitarea contactului metal-metal dintre piesele in miscare, ce rezulta in diminuarea energiei consummate si uzura pieselor. Evacuarea caldurii pentru racirea pieselor in miscare ale motorului. Protejarea suprafetelor interne ale motorului impotriva coroziunii produselor de apa si de acizii rezultati in urma combustiei. Participarea la etanseitatea motorului pentru a se asigura raportul de compresie.

Uleiuri de motor trebuie sa permita pornirea rapida, lubrifieze component motorului pentru a preveni uzura, reducerea frecarii, protejarea de coroziune, pastrarea componentelor motorului curate sau asigurarea economiei de combustibil.

Uleiul de motor se clasifica dupa vascozitate si in functie de temperatura mediului: ulei obisnuit, ulei multigrad sau ulei cu capacitate de ungere imbunatatita.

Westone, un important si distribuitor de fluide si uleiuri auto pentru CITGO Petroleum Corporation pentru Romania si Ungaria, comercializarea uleiuri transmisii automate, uleiuri transmisii manuale, uleiuri pentru motoare mici, uleiuri de motor vehicule comerciale sau vaselina, la o calitate superioara si preturi avantajoase. Vascozitatea uleiului de motor trebuie sa fie aleasa in functie de gradul si tipul de uzura al motorului, precum si de temperature mediului ambient.

Calitatea produselor importate sunt o reflective a firmei noastre. Oferim uleiuri pentru camioane, utilaje agricole si orice tip de autoturism.