Orice agricultor care isi face temele si se mentine la curent cu ceea ce apare nou pe piata stie cu siguranta si de procesul de mulcire. Acesta este unul dintre acele lucruri care odata puse in practica isi fac treaba singure. Mulcirea se poate face in diferite moduri, si desi ne vom opri doar asupra unui singur tip de proces, le vom aminti si pe unele dintre celelalte: mulcire cu paie, cu frunze, cu rumegus si, nu in ultimul rand cu o folie mulci.

Aceasta ultima folie de mulcire este subiectul de astazi. Ea a fost creata cu scopul de a ajuta agricultorii in a-si pastra recoltele sanatoase, sa mentina solul curat si sa tina departe micile vietati ce pot ataca plantele. Indiferent de metoda aleasa, procesul este unul ce da rezultate si, pentru persoane ce detin intregi hectare de cultura, nici nu este un lucru costisitor.

Pentru ce se foloseste o folie mulci?

O folie mulci este un produs creat cu un scop bine intemeiat. Aceasta se va aseza pe suprafata solului, la baza tulpinilor plantelor. Mulciul, adica folia sau celelalte alternative ale ei, are rolul de a nu permite buruienilor sa creasca in apropierea plantelor, pastreaza umiditatea solului si, de asemenea, nu ofera conditiile necesare de viata daunatorilor.

Mulcirea este bine venita in orice anotimp, insa in perioada in care plantam o noua recolta si in timpul primei etape de dezvoltare a intregii culturi este indicat sa nu fie acoperit solul. In afara perioadelor specificate mulcirea se poate realiza foarte usor cu ajutorul foliei de mulcire, tipul foliei putand sa difere de la un anotimp la altul.

Folia de mulcire neagra vs. Folia de mulcire transparenta

Deoarece folia de mulcire poate fi folosita pe toata durata anului, trebuie sa ne asiguram ca prezenta ei nu aduce dezavantaje si nu sufoca plantele. Din acest motiv au aparut doua tipuri de folie de mucire: transparenta si neagra.

Folia transparenta se foloseste in special in sezoanele mai reci. Aceasta are rolul de a creste temperature solului si, la fel ca toate tipurile de folie de mulcire, nu va oferi un mediu prielnic buruienilor si daunatorilor. Folia neagra, pe de alta parte, se foloseste in sezonul cald pentru legume si pe tot parcursul anului pentru fructele din familia capsunilor. Ea se recomanda a se folosi in gradinile exterioare, folosirea in interiorul serelor putand dauna plantelor.

Alegeti folia perfecta

Daca sunteti detinatorul unei gradini de mici dimensiuni, recomandarea noastra este sa folositi o alta alternative pentru mulcire, in afara de folia specifica. Daca insa va doriti sa folositi o folie mulci pentru gradini de foarte mari dimensiuni, faceti o alegere corecta. Folia se vinde doar la rola, aceasta putand atinge intre 40 si 55 de kilograme, pretul fiind pe masura cantitatii cumparate.

O astfel de folie, fie ea neagra sau transparenta, se poate gasi in oferta magazinelor de profil. Comanda se poate face online, livrarea fiind facuta prin serviciile de curierat disponibile in tara noastra. Daca veti avea nevoie, pe acelasi site puteti gasi o intreaga gama de produse destinate gradinii si gradinaritului la preturi corecte si accesibile tuturor.