Tabla neagra este un material de constructii din categoria produselor metalurgice, material ce benefciaza de numeroase calitati ce o fac utila intr-o varietate de aplicatii.

Modul de obtinere

tabla neagra
Aceasta are la baza otelul ca materie prima. Aceasta se confectioneaza printr-un proces complex care presupune o etapa de laminare la cald a metalului. Prin laminare la cald, otelul este incalzit la o temperatura cu mult mai mare decat temperatura la care acesta cristalizeaza. In urma incalzirii, metalul devine maleabil si, astfel, poate fi rulat si trecut in mod repetat printr-o presa pentru a ajunge la o grosime dorita. Prin incalzirea otelului se obtine un material moale si, in acelasi timp, rezistent.

Ce proprietati detine tabla neagra?

Atat procesul de productie, cat si materia prima din care acesta este realizat ofera materialului o combinatie de caracteristici deosebita. Prin laminare la cald se va obtine o tabla neagra ce prezinta doua proprietati principale: aceasta are o flexibilitate mare si prezinta o rezistenta crescuta. De asemenea, acest material nu este deloc casant si este foarte stabil in fata socurilor de natura mecanica.

In plus, aceasta poate fi sudata fara dificultate, iar culoarea acesteia ii confera un aspect placut din punct de vedere estetic.

La ce poate fi utilizata tabla neagra?

Aceast produs are o mare versatilitate, gasindu-si intrebuintare in proiecte diverse. Datorita proprietatilor sale, poate fi integrata fara dificultate in diferite structuri prin sudare.

Tabla neagra se utilizeaza cel mai frecvent pentru urmatoarele tipuri de proiecte:

  • Industria auto;
  • Fabricarea de utilajele si de echipamente cu un tonaj ridicat
  • Realizarea cailor ferate;
  • Fabricarea cazanelor si a diferitelor obiecte asupra carora vor fi supuse presiuni ridicate;
  • Productia de containere, construirea navelor maritime;
  • Realizarea structurilor din metal; aceasta poate fi integrata in structura unor componente de depozitare.

La Mesteru Manole veti gasti tabla neagra la super pret

Mesteru Manole este un magazin online de constructii ce va pune la dispozitie materiale de constructii, produse metalurgice, produse pentru amenajarea casei si gradinei dumneavoastra si numeroase alte produse. La Mesteru Manole veti gasi cea mai calitativa tabla neagra, aceasta putand fi achizitionata simplu, rapid si la cel mai bun pret apasand AICI. Apelati cu incredere la Mesteru Manole!