Industria imobiliară a cunoscut o dezvoltare semnificativă, odată cu apariţia complexurilor rezidenţiale. Susţinute şi de perspectivele programului Prima casă, apartamentele în blocuri noi au devenit preferatele tinerelor familii doritoare de locuinţe. Perspectiva unui apartament într-un ansamblu rezidenţial înseamnă, în aceeaşi măsură, schimbarea locaţiei şi a stilului de viaţă.

Un complex rezidenţial apartamente înseamnă mutarea într-o comunitate în curs de extindere, ai cărei membri au preocupări sau vârste asemănătoare. De cele mai multe ori, aceste complexuri sunt amplasate la marginea oraşelor sau în cartiere cu posibilităţi limitate de transport în comun. De aceea, proprietarii care au un serviciu, dar nu o maşină personală, trebuie să îşi verifice posibilităţile de transport.

Schimbările aduse de apartamentele noi

Blocurile dintr-un complex rezidenţial sunt, adesea, păzite şi oferă toate clădirile de care are nevoie orice cartier. Este necesar ca ansamblurile să conţină cel puţin magazine alimentare, farmacii şi spaţii verzi. În ansamblul de blocuri se regăsesc, adesea şi spaţiile speciale pentru animalele de companie ale proprietarilor.

Într-un complex de garsoniere şi apartamente Braşov, potenţialii cumpărători au posibilitatea de a face un tur virtual atât al caselor, cât şi al exteriorului blocurilor. Acest aspect înseamnă mai puţin timp pierdut, atunci când amatorii vor să afle din prima căutare dacă ansamblul oferă confortul unui cartier clasic sau vor fi nevoiţi să apeleze la automobil, atunci când au de făcut cumpărături.

Disponibilitatea apartamentelor şi adaptarea

O mutare într-un apartament nou, cumpărat printr-un credit, cere atenţie la toate aspectele tehnice şi nu numai. Cumpărătorii trebuie să verifice finisajele, documentele, adaptabilitatea locuinţei, suprafaţa locuibilă, dar şi ce peisaje oferă geamurile ori terasele.

Un complex cu apartamente Braşov conţine garsoniere şi apartamente cu două şi trei camere, disponibile în blocuri de patru etaje. Fiecare dntre aceste locuinţe este prevăzută cu o terasă în care se pot stoca piese de mobilier din metal sau poate fi folosită ca loc de relaxare.

Ansamblurile rezidenţiale nou construite includ serviciile unor agenţi de pază, ce permit accesul rezindenţialilor şi al cunoscuţilor acestora şi au rolul de a asigura liniştea în complex. Aceste tipuri de apartamente sunt accesibile deoarece, potrivit articolelor din presă, diferenţa de preţ dintre metrul pătrat în apartamentele noi şi în cele din blocurile vechi este de 8%.