Pasi practici in gasirea unor camere de supraveghere video pentru interior

 

camera-supraveghere-exterior-bullet-720tvl-1-3mpx-lentila-2-8-mm-ir-20-metri-ds-2ce15c2p-ir-239Te-ai decis sa investesti in siguranta casei sau afacerii tale – esti pregatit sa te indrepti catre primul magazin ce ofera camere de supraveghere video, insa nu stii nici ce sa cauti, si nici ce te asteapta cand ajungi in momentul instalarii sistemului, propriu zis. O serie de aspecte pot sa ne fie de real folos atunci cand cautam astfel de dispozitive, dupa cum vom vedea in urmatoarele randuri ale acestui material. Ulterior, vei putea accesa oferta de camere de supraveghere video la magazinul online Ordis ! Cu siguranta vei stii sa privesti cu alti ochi gama variata de produse si sa iei singur (sau cu un minim de consultanta) cele mai bune decizii!

E bine sa tinem cont de anumiti factori sau pasi, atunci cand alegem o astfel de camera de supraveghere:

1. Schiteaza un plan al locuintei sau firmei tale: plaseaza toate locatiile camerelor. Ia in considerare zona ce vrei sa o supraveghezi – e la 2 metri sau la 6 metri departare? E bine sa nu fie necesar prea mult zoom. Ai nevoie de lentile de 4, 8, 12 mm sau de alt tip?

2. Poti face fotografii ale zonei pe care vrei sa o acoperi. Asa poti stii, din acel unghi, ce tip de obiectiv ai nevoie (pentru camera).

3. Rezolutia: vrei ca inregistrarea respectivelor camere de supraveghere video sa poata sa redea cu claritatea trasaturile faciale ale unei persoane (in interior) sau numarul de inmatriculare al unei masini (in exterior)? Amplasarea camerei va determina tipul de lentile potrivite, pentru atingerea potentialului maxim. Exista si lentile varifocale, utile in special atunci cand distanta pe care camera trebuie sa o vada e necunoscuta (sau inca sunteti nesiguri de ea). Acest lucru iti va permite sa reglezi profunzimea imaginii in timp ce o vezi, dandu-ti  o varietate de optiuni ce s-ar putea sa iti fie extrem de utile.

4. Actiuni posibile de vandalism: s-ar putea ca respectivele camere video de supraveghere sa fie supuse deteriorarii din exterior? O astfel de camera vine de obicei in forma unui dom (dome cameras), ea fiind rezistenta atacurilor.

5. Luminarea – este spatiul respectiv bine luminat sau dimpotriva, e slab iluminat? Sunt luminile stinse pe durata noptii? Vrei sa monitorizezi respectiva zona cu luminile mereu aprinse? Ai nevoie de camere de supraveghere video standard, sau de variante cu IR (infrarosu), ce sa opereze cu succes chiar si in intuneric complet?

6. Bugetul – la fel ca in orice tehnologie, cu cat investesti mai multi bani, cu atat rezultatul e mai bun. Tine minte insa ca daca alegi cele mai ieftine variante, vei gasi cel mai adesea cea mai slaba calitate – nu vei putea folosi astfel imaginile si vei fi foarte frustrat si dezamagit. In situatia unor spargeri sau a altor tipuri de infractiuni nu vei reusi sa identifici respectivele persoane, tocmai datorita rezolutiei scazute a respectivelor camere.

Punand aceste lucruri pe hartie, vei reusi sa obtii un bun punct de plecare! Cu inca putina documentare, cu ajutorului expertilor in camere de supraveghere (pentru interior sau exterior) de la Ordis, vei reusi sa alegi cele mai bune solutii si sa iti protejezi locuinta, familia, afacerea si bunurile !