Ducele si ducesa de Cambridge au fost invitatii distileriei Glenturret, cea mai veche si vizitata distilerie din Scotia, unde a avut loc The Famous Grouse Experience.

Contele si contesa de Strathearn, asa cum sunt cunoscuti in Scotia, au inaugurat oficial noua atractie turistica de cinci stele, unde au prezentat investitia de 250,000 de lire sterline directionata catre punctele de atractie principale si cafenele.

Earl and Countess of Strathearn sampling whisky2Cuplul regal s-a bucurat de un tur privat al distileriei, acompaniat de o degustare a gamei Famous Grouse, acestia devenind primii vizitatori care isi imbuteliaza whisky-ul Glenturret.

In continuare, William si Kate au participat la Receptia Civica gazduita de catre Primarul comitatului Perth and Kinross, Liz Grant. La receptie au luat parte localnicii regiunii Perthshire, invitati in semn de recunostinta pentru eforturile depuse spre beneficiul comunitatii.

O placinta traditionala a fost preparata special pentru a fi inclusa in meniul vizitei regale. Placintaa Strathearn a fost produsa de compania Wilde Thyme, din regiunea Perthshire. Aceasta a fost preparata cu carne de vita din Perthshire si ceapa sotata in whisky Glenturret.

Stuart Cassells, manager general al The Famous Grouse Experience a declarat:

‘‘A fost o onoare sa-i intampinam pe Contele si Contesa de Strathearn la The Famous Grouse Experience. Avand legaturi puternice cu aceasta regiune, prin titlurile lor scotiene, nu ne-am putut gandi la cineva mai potrivit pentru inaugurarea noilor noastre obiective turistice. Toata echipa Famous Grouse s-a bucurat de o zi memorabila!’’

Asezata la poalele Highland-ului, in apropierea orasului Crieff, distileria Glenturret este casa spirituala whisky-ului The Famous Grouse.

Infiintata initial ca o distilerie de whisky single malt, in 1775, astazi, The Famous Grouse Experienceprimeste o medie de 120,000 de vizitatori in fiecare an.

Cuplului regal i-a fost prezentata, de catre Ian Renwick, modalitatea de productie a whisky-ului single malt. Acestora li s-a prezentat procedeul prin care single-malt-ul Glenturret este amestecat cu alte whisky-uri pentru a fi creat The Famous Grouse, whisky-ul favorit al Scotiei de peste 30 de ani si unul din primele 5 whisky-uri scotiene din lume.

The Famous Grouse dispune de o garantie regala, oferita inca din ianuarie 1984.

 INFORMATII

Despre THE FAMOUS GROUSE EXPERIENCE

  • The Famous Grouse Experience este amplasata in cea mai veche distilerie scotiana, aflata inca in functiune – Glenturret. Conceputa initial ca o distilerie single malt in 1775, astazi The Famous Grouse Experience este cea mai vizitata distilerie din Scotia (primind peste 100,000 de vizitatori anual).
  • Distileria ofera vizitatorilor oportunitatea de a invata despre procedeele traditionale de producere a whisky-ului single malt si de asemenea, acestia pot invata despre amestecul din care Glenturret face parte – este vorba despre The Famous Grouse.

Despre B.D.G. IMPORT

Compania B.D.G. Import a fost infiintata in anul 1994, avand ca obiect de activitate importul si distributia de bauturi alcoolice premium si super premium. In prezent B.D.G. Import este importatorul nr.1 din Romania, cu o cifra de afaceri de 37 milioane EURO in 2011. B.D.G. Import este singura companie importatoare de produse premium ce detine in parteneriat o retea de distributie HoReCa in Bucuresti, Cluj si Timisoara, cu o cifra de afaceri de peste 15 milioane EURO in anul 2011. Din portofoliul BDG Import fac parte marcile: Jack Daniel’s, Finlandia, Remy Martin, Cointreau, Metaxa, Evian, Jagermeister, Corona Extra, Budweiser Budvar, Southern Comfort, Bols, Herradura, Laurent Perrier, Baron Philippe De Rothschild, Bacardi, MARTINI®, Grey Goose, Bombay Sapphire, Dewars, The Famous Grouse, The Macallan, Armand de Brignac.

Despre THE FAMOUS GROUSE (www.thefamousgrouse.com)

•               Famous Grouse este whisky-ul numarul 1 in Scotia si numarul 4 pe plan mondial (conform IWSR 2012)

•               The Famous Grouse este cel mai vandut whisky in Scotia incepand cu 1980

•               The Famous Grouse este exportat in peste 100 de tari

•               Creat in 1896 de catre fondatorul casei Matthew Gloag, a fost numit la inceput The Grouse Brand

•               Brand-ul a devenit atat de popular incat pe 12 august, 1905 a fost redenumit The Famous Grouse

•              The Famous Grouse este detinut de grupul Edrington, furnizorul independent numarul 1 al brandurilor The Macallan, Highland Park, Cutty Sark, Snow Leopard vodka si Brugal.

Pentru mai multe informatii:

Tiberiu Barbu

PR Executive

Mobile: (+40) (729) 404 820

E-Mail: tiberiu.barbu@shakeadvertising.ro

SHAKE Advertising

Str. Constantin Noica nr.171, Sector 6, Bucuresti