Qalendra.com este unul din cele 15 start up-uri selectate să participe la MVP Academy (www.mvpacademy.co), programul de pre-accelerare pentru start up-urile digitale din Europa Centrală și de Est.

1Mai mult decât atât, Qalendra.com este și printre finaliștii invitați să participe la începutul lunii iunie la programul WARP Accelerator, organizat în Polonia de Hub: Raum (http://www.hubraum.com), incubatorul de afaceri al Deutsche Telekom.

Înființatăîn 2013, Qalendra.com își propune să ne inspire să călătorim și ne ajută să ne planificăm și să fim mereu la curent cu planurile noastre de vacanță.

Așa cum o spune și numele, Qalendra este un calendar. Practic, pe site putem descoperi ce se întâmplăoriunde în lume într-o zi anume.

Spre exemplu, pe 26 august avem de ales, printre altele, între turneul de tenis US Open, Bienala de la Veneția, cursele de bivoli de la Negara, Indonesia, festivalul de zmee de la Pangandaran, faimosul Burningman din Nevada, USA sau festivalul de tango din Buenos Aires, Argentina.

Călătorul în căutare de idei de vacanță are la dispoziție o bază de date cu mii de festivaluri și evenimente din întreaga lume, ordonate sub forma unui calendar, dar și filtrate în funcție de interesele fiecăruia: artăși cultură, muzică, sport, gastronomie, shopping, lifestyle, educație.

Una dintre cele mai savuroase categorii este Local Flavors, unde găsim printre altele evenimente precum: festivalul de broaște din Rayne, carnavalul Diavolului în Peru, festivalul de aruncat cu telefoane mobile din Finlanda, festivalul azaleelor din Guizhou, China, bătaia cu vin din Spania, cursa cu tauri din Pamplona, bătaia cu roșii din Bunol, târgul de cai de la Tissa, Maroc, festivalul lampioanelor uriașe din Filipine, Anul Nou Tibetan, cursa de bărci confecționate din cutii goale de bere din Darwin, Australia sau cupa de fumat marijuana din Seattle.

Dar poate cea mai importantă funcționalitate pe care Qalendra.com o pune la dispoziția călătorului este Travel Wishlist. Fiecare dintre noi își poate pune în lista personală de călătorie festivalurile și evenimentele la care dorește să participe. Qalendra ne va trimite notificări și alerte atunci când se apropie data acestor festivaluri, când sunt discounturi sau promoții, când se schimbă data sau locul de desfășurare, când se întâmplă alte lucruri interesante în apropiere sau când sunt biletele de avion mai ieftine.

De asemenea, tot pe qalendra.com pot fi cumpărate bilete de avion prin Skyscanner sau se pot face rezervări la hoteluri prin Expedia.

„Qalendra.com s-a născut dintr-o nevoie personală„, mărturisește Cristian Munteanu, fondatorul și CEO al Qalendra. „Cu toții ne-am propus de atâtea ori să mergem în câte o vacanță mai specialăși de tot atâtea ori ne-am lăsat furați de treburile zilnice și am uitat de planurile noastre de călătorie. Qalendra nu doar ne inspiră; ne și amintește căîntro viață de om sunt doar o mie de zile de vacanță. Depinde doar de noi ce facem cu ele.”

Qalendra.com este dedicată călătorilor din întreaga lume. Vizitați qalendra.com și creați-vă propria listă de călătorii.

Cristian Munteanu

cristian.munteanu@qalendra.com

+40721 248 258