WASHINGTON – Președintele Obama, a vorbit ore in sir după ce un om înarmat a ucis un elev și a rănit un profesor la un liceu in Oregon, a declarat marți că eșecul său de a împinge prin legi stricte armele a fost cea mai mare frustrare a președinției sale, declarând, „Suntem singura tara dezvoltată de pe pământ  în care se întâmplă acest lucru. ”

Vorbind în termeni contondenti  in acest ziar stiri politice, despre un traseu sângeros de tiruri în ultima lună, domnul Obama a spus: „nivelurile noastre de violență arma sunt pe diagrame. Nu există nici o țară avansată, dezvoltate pe pământ, care s-ar pune cu aceasta. ”

În timp ce președintele a spus că a întreprins mai multe acțiuni executive pentru a strânge reglementările existente, eșecul de a solicita un control de fond pentru cumparatori de arme stânga națiunii vulnerabile la o serie nesfârșită de impuscaturi masă. „Linia de jos este, este că nu avem suficiente instrumente chiar acum pentru a face într-adevăr la fel de mare de o adâncitură ca avem nevoie pentru a”, domnul Obama a declarat la un public tânăr la o Casa Albă întrebări și răspunsuri sponsorizat de pe site-ul social media Tumblr.

 

Doi oameni s-au consolat reciproc, marți, ca au asteptat un cuvânt privind siguranța elevilor. Credit Credința Cathcart / Oregonian, prin Associated Press.
Șirul de tiruri a continuat marți, când un om înarmat la Reynolds High School în Troutdale, Oregon, a ucis un student în vârstă de 14 ani și a rănit un profesor de educație fizică. Autoritățile din Troutdale, o suburbie a Portland, nu a identificat imediat atacatorul, care era înarmat cu o pușcă și mai târziu, găsit mort la locul faptei. A fost clar dacă el a fost un student sau a cunoscut una dintre victime.

Studentul care a fost ucis, Emilio Hoffman, a fost un student în anul întâi la școală. Profesorul, Todd Rispler, a fost rănit în șold, au declarat oficialii, dar prejudiciul nu a fost serios.

Remarci emoționale Președintelui târziu la Washington au fost în mod special ca răspuns la o întrebare adresată de un student de la Universitatea din California, Santa Barbara, unde șase elevi au fost uciși la sfârșitul lunii trecute de către Elliot O. Rodger.

„Ce ai de gând să faci?”, A întrebat studentul. „Ce putem face toti?”

Obama a răspuns că adoptarea legislației federale ar avea nevoie de o schimbare în opinia publică suficient de mare pentru a muta Congresul, unde el a spus majoritatea membrilor „sunt îngroziți de ANR”

„Pana in momentul in care se schimba, până când nu există o schimbare fundamentală în opinia publică, în care oamenii spun:” Destul, acest lucru nu este acceptabil, aceasta nu este normal, acest lucru nu este, un fel de, prețul ar trebui să fie de plată pentru libertatea noastră, „Obama a spus,” din păcate, nu atât de mult se va schimba. ”

Președintele și-a exprimat puține speranțe pentru o schimbare in sentiment, menționând că chiar și împinge său pentru controale de fond pentru ar fi-cumpărători de arme a căzut scurt în urma 2,012 școală sacrificarea în Newtown, Connecticut

„Faptul că 20 de copii de 6 ani au fost împușcați în modul cel mai violent posibil și acest oraș nu a putut face nimic despre asta a fost uimitor pentru mine”, a spus președintele.

În Troutdale, liceul a încercat să se pregătească pentru o astfel de filmare prin efectuarea o alerga uscat într-un test de planul său de urgență, a declarat primarul Doug Daoust. „Aceasta a fost o zi foarte tulburătoare pentru orașul nostru pretios”, a spus el.

Atacatorul intrat într-o clădire care găzduiește sala de sport a școlii și a împușcat domnul Hoffman în vestiarul băieților „, a spus poliția. Corpul Atacatorul a fost găsit într-o baie separată. Șeful poliției Troutdale, Scott Anderson, a mulțumit domnului Rispler, care, în ciuda fiind rănit, a fost capabil de a face drum spre biroul școlii de a începe procedura de inchidere. După filmare dimineata devreme, elevii s-au plans ca au depus din cele școlare, mâinile deasupra capetelor, înainte de a fi duși cu autobuzul la un supermarket Fred Meyer, în cazul în care s-au reunit cu membrii familiei de așteptare în spatele bandă de poliție. Și, după cum în zona Santa Barbara, Las Vegas și Seattle, consilieri traume au fost chemați pentru a ajuta supravietuitorii.

Un student a fost arestat atunci când ofițerii au găsit un pistol în timp ce acestea au fost mangaie pe elevi cum au părăsit sălile de clasă lor. Șef Anderson, a declarat persoana cu pistolul nu a fost implicat în schimbul de focuri, dar a fost arestat.

Obama a folosit unele dintre cele mai puternice voci in timpul președinției sale în abordarea problemei violenței armelor, deși el a rămas tăcut în timpul valului recent de tiruri, până marți. „Țara are de a face in căutarea sufletului privind acest lucru”, a spus el. „Acest lucru este de a deveni normal. Și l-am luat pentru a acorda în  moduri care, ca un părinte, sunt terifiante pentru mine

Referindu-se la cei care susțin că violența armei este cauzata de boli mintale netratate, mai degrabă decât de legi legate de arme, domnul Obama a spus, „Știi, Statele Unite ale Americii nu are un monopol pe oameni nebuni.”