Otorinolaringologia este o specialitate chirurgicala care se ocupa cu interventia la nivelul traheei. Aceasta ramura se focuseaza tratarea diverselor patologii, precum inflamatii, tumori sau stenoze aparute la pacienti. In cauzl in care si simptome asociate cu sinuzita, rinita, deviatie de sept sau otita, este recomandat sa te prezinti de urgenta la un cabinet ORL.

Care sunt principalele semne care te trimit la un cabinet ORL?

In cadrul unui cabinet ORL, medicii specialisti se ocupa cu afectiunile specifice ce intra in sfera medicinei interne, respectiv tratarea urechilor, nasului, cailor respiratorii, sinusurilor sau a gatului. Un consult specializat se va face in functie de simptomele cu care pacientul se va prezenta la medicul specialist. Nu mai astepta ca simptomele sa se agraveze si prezinta-te de urgenta la un consult de specialitate pentru a te trata!
cabinet orl
Adesea se intampla ca pacientii sa ignore simptomele asociate cu durerile la nivelul nasului, gatului sau a urechilor, considerand ca acestea nu reprezinta o importanta. Totusi, vizita la un cabinet ORL este necesara atat periodic, dar mai ales daca prezentati dureri la nivelul zonelor mentionate anterior. In functie de afectiunea pentru care te-ai prezentat la medicul specialist, echipa medicala iti va face investigatiile necesare.

Ce investigatii sunt recomandate in cadrul unui consult?

Medicul specialist din cadrul unui cabinet ORL va incepe prin a cunoaste istoricul medical al pacientului care i se prezinta la consult. Examenul clinic cuprinde examinarea efectiva a gatului, nasului, gurii si a urechilor. Pacientul se va aseza pe un scaun special amenajat pentru un astfel de consult.

Mai departe, fiecare examinare in parte este diferita si se vor folosi instrumente diferite in functie de zona investigata. Avand in vedere ca medicina a avansat si in prezent vorbim despre o medicina moderna, examinarea nu este una dificila, ci mai degraba presupune folosirea atenta a unor instrumente care vor determina rezultatul corect.

Avand in vedere ca simptomele se pot agrava daca medicul specialist nu va interveni, recomandarea noastra este sa te prezinti in cel mai scurt timp posibil la un cabinet ORL in cazul in care observi ca anumite simptome persista pentru o perioada mai lunga de timp.