Cand oamenii isi imagineaza o interventie chirurgicala dentara, tind sa se gandeasca la situatii si conditii extreme care necesita o sala de operatii. Atunci cand auzi de chirurgie dentara, cuvintele ar putea evoca imagini ale unei institutii medicale, unde se efectueaza operatii invazive. Cu toate acestea, operatiile orale au loc de obicei intr-un cabinet stomatologic, unde oamenii stau confortabil si pot primi ingrijiri de la medicul dentist. Desi chirurgia dentara este necesara pentru afectiuni severe, este necesara si pentru proceduri mai putin invazive sau de rutina.

Ce inseamna chirurgia dentara?

Oricine are o interventie chirurgicala dentara ar trebui sa stie ca numai profesionistii calificati in domeniul stomatologiei, care au primit instruire si educatie specifice, vor efectua operatia. Echipa de asistenta alaturi de acesti experti ofera ingrijire si asistenta in timpul procedurii pentru a asigura consistenta si precizia.

Chirurgia dentara nu este atat de extrema pe cat presupun oamenii. Acest termen cuprinde o serie de proceduri dentare si majoritatea nu sunt atat de intimidante pe cat ar parea. Scopul principal al oricarei proceduri orale este de a modifica sau reconstrui aspectul dintilor, maxilarului si fetei sau de a ameliora durerea sau disconfortul experimentat de pacient.

Tipurile de tratamente chirurgicale orale includ tratamente de urgenta, stomatologie cosmetica, extractie dentara, indepartarea maselei de minte, implanturi dentare, canale radiculare, coroane dentare, punti dentare.

Informatii despre diferitele proceduri dentare

  • Chirurgie dentara de urgenta

Oamenii sunt adesea nesiguri de ceea ce este considerat o urgenta dentara. Este important sa retii ca o urgenta dentara se refera la orice afectiune care necesita atentie imediata, inclusiv oprirea sangerarilor neincetate, combaterea infectiilor bacteriene si a implicatiilor acestora, salvarea sau prelungirea duratei de viata a unui dinte sau calmarea durerii cauzate de traume, leziuni sau boli ale gura. Daca o persoana se confrunta cu oricare dintre aceste afectiuni medicale, ar trebui sa caute imediat medicul dentist.

  • Chirurgie cosmetica dentara

Stomatologia cosmetica este un tratament dentar efectuat pentru a transforma zambetul pacientului. Unii oameni sunt nemultumiti de aspectul dintilor si solicita o interventie chirurgicala dentara pentru a-i imbunatati. Aceste proceduri implica repozitionarea sau realinierea dintilor, remodelarea sau redimensionarea acestora sau schimbarea culorii dintilor prin procesul de albire. Tipurile de stomatologie cosmetica includ restaurari dentare, fatete dentare, coroane, implanturi dentare si alte forme de imbunatatire.

  • Implanturi dentare

Scopul implanturilor dentare este de a inlocui un dinte lipsa sau deteriorat. Este un proces de introducere a unei tije metalice in osul maxilarului ca suport pentru o coroana dentara, care este implantata deasupra tijei. Aceasta procedura ofera un dinte de inlocuire permanent, care este mai sigur decat protezele dentare. Odata ce tesutul si osul inconjurator adera la aceasta tija, acesta asigura permanenta si durabilitate, deoarece este fixat in siguranta la locul sau.

Afla ce inseamna cu adevarat chirurgia dentara, accesand link-ul acesta.