RomGerMed oferă servicii de calitate privind investigația CT-ului cu substanță de contrast

Scanările CT cu substanta de contrast permit medicilor să vizualizeze imaginile din interiorul corpului și ale organelor din orice unghi dorit. Acest sondaj oferă informații precise și rapide, fără a necesita proceduri mai costisitoare sau invazive în majoritatea cazurilor. În plus, scanările CT preoperatorii permit o mai bună planificare a intervenției chirurgicale.

Examinare nedureroasă, de scurtă durată, non-invazivă, precisă. Vizualizați simultan oasele, țesuturile moi și vasele de sânge. Este foarte rapid – în caz de urgență, poate detecta leziuni interne suficient de rapid pentru a putea salva vieți, mai ales după traume complexe. Se poate efectua un CT cu substanță de contract pentru rezultate mai bune. Echipa medicală va cântări cu atenție aceste riscuri față de utilitatea informațiilor pe care le poate obține față de riscurile neefectuării acestei investigații.
ct cu substanta de contrast
Toată lumea este expusă la radiații din surse naturale de-a lungul vieții. Pe lângă expunerea naturală de fond, toate razele X și tomografiile implică o anumită doză de radiații. În CT, doza de radiații este atent controlată, astfel încât să fie utilizată doza minimă de radiații, care va oferi totuși posibilitatea de a vă vizualiza corect patologia. Cu toate acestea, orice doză de raze X, combinată cu expunerea anterioară și radiații din surse naturale, poate duce la o creștere mică a probabilității generale de a dezvolta cancer de-a lungul vieții.

Reacții adverse

Reacțiile de contrast sunt rare, așa că trebuie să răspundeți la câteva întrebări sincere despre alergii și sănătatea rinichilor. Radiologul va decide dacă se poate face un CT cu substanta de contract, iar dacă nu, vă va direcționa către un alt test care vă va oferi informații similare fără contrast – imagistica prin rezonanță magnetică sau ecografie.

Este un medicament iodat care permite ca unele țesuturi să fie văzute mai clar (îmbunătățește rezoluția contrastului) decât altele. CT-ul cu substanță de contract oferă un rezultat mai bun pentru medici.