Trenulețele electrice sunt un hobby grozav! Ele pot fi la fel de simple ca un singur cerc de cale ferată sub un brad de Crăciun sau pot fi un amestec complex de construcție de modele, diorame, inginerie și imaginație!

Indiferent dacă ne dăm seama sau nu, creierul nostru tânjește constant după ceva nou și diferit. Dacă te trezești vreodată blocat în casă, plictisit de jocurile video, filmele, emisiunile TV, jocurile de societate, meșteșugurile și gătitul, probabil ai nevoie de ceva nou, ceva care poate deschide o lume cu totul nouă de posibilități.

Te-ai gândit vreodată să colectezi trenulețe electrice? Mulți cresc iubind trenurile cu atemporalitatea și simțul lor de aventură. Gândește-te la Hogwarts Express din Harry Potter, la natura copilărească a lui Thomas Trenul sau chiar la Polar Express. Oamenii iubesc trenurile, așa că de ce să nu aduci o parte din această bucurie în casa ta?

Așadar, te gândești să te apuci de colecționat trenulețe electrice, dar nu ai idee de unde să începi ca începător? Ei bine, iată o serie de sfaturi.

  1. Alege scara

Ho (cel mai popular)

HO, sau H0, este o dimensiune de trenulețe electrice care utilizează o scară 1:87. Este cel mai popular tip de scară de trenulețe electrice datorită dimensiunii potrivite pentru amenajări obișnuite până la mai mici, precum și faptului că este de obicei mai ieftin de fabricat. Șinele sunt distanțate la aproximativ 16,5 mm pentru modelarea căilor și trenurilor cu ecartament standard de 1.435 mm.

  1. Alege epoca preferată

După ce ai stabilit ce scară dorești, este timpul să alegi ce epocă vrei să reflecte trenulețul tău electric. Frumusețea modelelor de trenuri este spațiul pentru personalizare, așa că poți face cu adevărat orice dorești. Unii oameni preferă să reproducă aspecte mai moderne împreună cu peisaje din anii ’80, ’90 sau chiar ’00, deoarece există o serie de trenuri mai vechi care circulă și astăzi. Dar, dacă încerci să inversezi acest lucru și să pui un tren modern într-un cadru britanic din anii 1920, ar putea părea puțin deranjat din punct de vedere estetic. Credem că cel mai bine este să cumpărăm ceva care poate merge cu orice, de modă veche sau mai modern.

  1. Alege locația

Acest proces de selecție merge mână în mână cu perioada de timp pe care o alegi. Această decizie va avea un impact asupra materialelor de amenajare și structurii de care ai putea avea nevoie pentru a finaliza modelul.

  1. Alege un aspect

Planificarea aspectului va dura timp și probabil se va schimba de la prima idee la ultima. Încercările repetate sunt soluția când vine vorba de acest proces, deoarece trebuie să iei în considerare dimensiunile reale ale spațiului în care vei construi și pe care vei construi, precum și dimensiunile pieselor pe care le achiziționezi.

Cele mai multe mese de ping-pong sunt de obicei suficient de ample pentru amenajări temporare, pentru începători.

  1. Alege primul tău kit de tren

Aceasta este partea cea mai interesantă!

Dacă te-ai hotărât să intri în construcția de machete de trenulețe electrice, ești pregătit pentru o plimbare distractivă. Un set de tren bine făcut este o ispravă unică pe care să-l arăți prietenilor și familiei. Vei experimenta, de asemenea, bucuria și satisfacția de a crea și finaliza un proiect propriu.