Prin odontoterapie se înțelege una dintre cele mai importante aplicații în stomatologie, și este o metodă de tratament pentru carii dentare. Pentru a oferi îngrijire dentară înalt calificată, inclusiv în tratamentul cariilor, specialiștii Optim Dental utilizează cea mai largă gamă de materiale moderne, precum și un set de echipamente și instrumente unice, care permit rezolvarea celor mai complexe probleme dentare. Medicul evaluează situația, efectuează diagnostice cuprinzătoare și, în funcție de cât de departe a mers procesul patologic, alege o metodă pentru tratarea cariilor. Desigur, cu cât tratamentul este început mai devreme, cu atât mai bine. Tipurile de anestezie sunt selectate de medic în mod individual pentru fiecare pacient, în unele cazuri, dacă există indicații, tratamentul se efectuează sub anestezie.

Tratamentul cariilor în stadiul petei albe

Într-un stadiu incipient al procesului cariat (pete albe), deteriorarea afectează doar ușor smalțul. În acest caz, medicul dentist recomandă o procedură de remineralizare, în timpul căreia aplică o spumă sau un gel special, saturând smalțul cu ioni de fluor și calciu. În câteva sesiuni, smalțul este întărit semnificativ, ceea ce previne dezvoltarea bolii.

În plus,  clinica stomatologică utilizează în mod activ o metodă inovatoare de tratare a smalțului afectat de carie folosind preparate inovative. După aplicare, medicamentul închide strâns suprafețele deteriorate de carii, permițând încetinirea dezvoltării bolii fără anestezie și intervenție chirurgicală. Tehnologia unică este potrivită în primul rând pentru tratamentul celor mai tineri pacienți, eliberând odată pentru totdeauna copilul de stresul asociat cu vederea și sunetele instrumentelor stomatologice.

Tratamentul cariilor superficiale și profunde

Dacă cariile continuă să se dezvolte, trecând mai întâi la superficial, apoi la mediu și profund (deteriorarea dentinei), rata de distrugere a țesuturilor dure crește, iar un medic cu experiență este obligat să treacă imediat la metode de tratament. Dacă se constată daune profunde, dentistul efectuează un tratament profesional complet al cavității carioase cu umplerea ulterioară a acesteia. Sarcina principală este îndepărtarea țesutului distrus, dezinfectarea cavității formate în dinte, crearea condițiilor pentru păstrarea fermă a umpluturii și obținerea efectului estetic al restaurării efectuate. Prin odontoterapie se completează prin corectarea temeinică a umpluturii în funcție de ocluzie, lustruirea acesteia și aplicarea unui preparat de fluor pe dinte.

Echipamentele de înaltă tehnologie, materialele de umplere unice și mulți ani de experiență, permit specialiștilor de la Optim Dental nu numai să instaleze și să corecteze în mod ideal o etanșare durabilă și fiabilă în funcție de mușcătură, ci și să obțină un efect estetic impecabil. Acest lucru este deosebit de important atunci când vine vorba de refacerea dinților. În caz de distrugere severă, medicii stomatologi-terapeuți efectuează o refacere estetică a dintelui, ținând cont de anatomia structurii dinților adiacenți, forma și culoarea lor naturală. Astfel, medicul nu numai că restabilește proprietățile funcționale ale dintelui, ci îi și confer un aspect natural, ceea ce face ca zâmbetul să fie impecabil.